Češky Plíšková, Hradecká a Siniaková postoupily v Praze do semifinále

České tenistky Karolína Plíšková, Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková se probojovaly do semifinále turnaje v Praze. Nejvýše nasazená Plíšková vyřadila krajanku Allertovou, Siniaková nasazenou trojku Strýcovou a Hradecká Koukalovou. Čtvrtou semifinalistkou je Belgičanka Wickmayerová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká na turnaji v pražské Stromovce

Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká na turnaji v pražské Stromovce | Foto: Vojtěch Man

Plíšková se dostala proti Allertové rychle do vedení 5:1, a první set ukončila po 24 minutách vítězstvím 6:2. Druhá sada byla mnohem dramatičtější a do stavu 3:4 si obě hráčky držely servis.

Pak Allertová proměnila brejkbol a podávala na vítězství v setu. Vypracovala si dva setboly, ale nakonec sadu neukončila a servis ztratila. Ve dvanácté hře při podání Plíškové se však dostala do vedení 40:0 a celkově pátý setbol využila.

Ve třetím setu už se projevila velká kvalita na straně nejvýše nasazené hráčky. Plíšková vedla brzy 4:0 a utkání ukončila v sedmé hře hned prvním proměněným mečbolem.

Mnohem jednoznačnější průběh mělo čtvrtfinálové utkání mezi nasazenou trojkou Barborou Strýcovou a Kateřinou Siniaková. Překvapivě navrch měla mladá Siniaková. V první sadě sebrala Strýcové dvakrát podání.

Ve druhém setu fedcupové reprezentantce podání odešlo úplně a nedokázala při svém servisu uhrát ani jeden game. Nakonec odešla poražena 4:6, 2:6.

Ve třetím českém čtvrtfinále se nakonec radovala Lucie Hradecká, když ve třech setech udolala Kláru Koukalovou. Utkání trvalo přes dvě hodiny a šťastnější byla ve třetím setu Hradecká.

Koukalová ztratila v rozhodujícím setu hned v prvním gamu podání, ale za stavu 4:5 se vrátila vyhraným servisem Hradecké zpět do hry. Bohužel v dalším gamu využila Hradecká jeden brejkbol a následně dopodávala utkání do vítězného konce.

V semifinále nastoupí Karolína Plíšková proti Belgičance Wickmayerové a v ryze českém souboji se střetne Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Praze

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká - Koukalová (obě ČR) 7:5, 4:6, 7:5, Siniaková (ČR) - Strýcová (3-ČR) 6:4, 6:2, Wickmayerová (Belg.) - Koviničová (Č. Hora) 2:6, 6:3, 6:3, Karolína Plíšková (1-ČR) - Allertová (ČR) 6:2, 5:7, 6:1.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme