Český souboj v Melbourne ovládla Šafářová. S Mattekovou-Sandsovou slaví další grandslamový titul

Česká tenistka Lucie Šafářová a její americká spoluhráčka Bethanie Matteková-Sandsová ovládly finále čtyřhry na Australian Open, když ve třech setech porazily česko-čínskou dvojici Andrea Hlaváčková, Pcheng Šuaj. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou tímto společně získaly již svůj čtvrtý grandslamový titul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a její americká spoluhráčka Bethanie Matteková-Sandsová

Lucie Šafářová a její americká spoluhráčka Bethanie Matteková-Sandsová | Zdroj: Reuters

První set nabídl velmi vyrovnanou podívanou. Úvodní brejk přišel na řadu hned v samotném úvodu poté, co si Lucie Šafářová prohrála svůj servis, takže se pár Hlaváčková, Pcheng rychle ujal vedení.

V osmé hře však při svém podání neuspěla i Lucie Hlaváčková, takže došlo ke srovnání skóre. První sadu nakonec musel rozhodnout tie-break. V něm se lépe dařilo Hlaváčkové s její čínskou spoluhráčkou, díky čemuž si zajistily výhru v úvodním setu.

Zatímco v první sadě byla česko-čínská dvojice při svém podání až na jednu výjimku bezchybná, ve druhém dějství si svůj servis prohrála celkem čtyřikrát. To Šafářové s Mattekovou-Sandsovou umožnilo, aby srovnaly na 1:1 a vrátily se do zápasu.

O vítězkách tak musel rozhodnout až třetí set. V něm pokračovala nadvláda česko-amerického páru, který rozhodující sadu vyhrál v poměru 6:3 a mohl začít slavit další grandslamové prvenství.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou dosáhly na svůj čtvrtý společný primát na turnajích velké čtyřky. V Melbourne triumfovaly podruhé – předtím se jim to podařilo před dvěma lety.

Naopak podruhé v řadě v Austrálii na titul těsně nedosáhla Hlaváčková, která vloni s Lucií Hradeckou ve finále nestačila na tehdejší světové jedničky Hingisovou a Mirzaovou.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme