Českým tenistům se dařilo, vyhráli Rosol, Veselý, Štěpánek, Kvitová i Siniaková

Na turnajích v Číně a Malajsii se z vítězství radovali daviscupoví reprezentanti Štěpánek, Rosol i Veselý. V čínském Wu-chanu postoupila do druhého kola Kvitová. V Taškentu vyhrála úvodní zápas Siniaková, naopak do druhého kola nepostoupila Koukalová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol prohrál na turnaji v německém Halle s Francouzem Monfilsem

Lukáš Rosol prohrál na turnaji v německém Halle s Francouzem Monfilsem | Zdroj: Reuters

Radek Štěpánek si v Kuala Lumpuru poradil ve dvou setech s Japoncem Sugitou. První set se rozhodoval až v tie-breaku. V něm nejdříve Štěpánek odvrátil tři setboly, aby hned svůj první setbol proměnil.

Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí českého hráče, který nedovolil soupeři ani jeden game a nadělil mu "kanára". Utkání ukončil za necelou hodinu a půl hned při prvním mečbolu.

Dva sety stačily k postupu i dalším dvěma českým tenistům na turnaji v čínském Šen-čenu. Rosol vyřadil Istomina z Uzbekistánu, když první set vyhrál až v tie-breaku po druhém setbolu.

Ve druhém setu vedl Rosol už 4:0 a 5:1, ale soupeř ještě utkání zdramatizoval, snížil na 4:5, ale víc už nedokázal. Rosol se při svém podání dostal do vedení 40:0 a využil druhý mečbol.

Jiří Veselý měl snadnější úlohu. Číňan Čang Ce mu nedokázal ani jednou sebrat servis. Naopak Veselý proměnil třikrát brejkbol, jednou v první sadě a dvakrát ve druhém setu a bez problémů si došel pro vítězství.

Dramatický zápas sehrála Petra Kvitová s Ruskou Gavrilovovou. V prvním setu prohrávala česká jednička 0:2, ale pak vyhrála pět gamů v řadě a při svém podání využila hned první setbol.

Petra Kvitová | Foto: Tomáš Minarčík

Ve druhé sadě už se Kvitové obrat ve skóre nepodařil. Gavrilovová se dostala do vedení 3:0, a když česká hráčka vyrovnala na 4:4, dokázala jí soupeřka potřetí v setu sebrat servis a vyhrát 6:4.

V rozhodujícím setu zvládla Kvitová závěr, když prohrávala 3:5 a vypadalo to na vítězství Gavrilovové. Kvitová ale vyhrála další čtyři gamy a set získala v poměru 7:5.

Kateřina Siniaková si bez problémů poradila v Taškentu s Polkou Kaniovou. V první sadě vedla už 5:0, pak sice ztratila dva gamy, ale vítězství v prvním setu si vzít nenechala. Vstup do druhého setu se Siniakové nepodařil a rychle prohrávala 0:4.

Dalších pět gamů ale dokázala vyhrát a nakonec zvládla i napínavý tie-break. V něm potřebovala na ukončení zápasu tři mečboly. Ten třetí proměnila a postoupila do druhého kola.

Tenisový turnaj mužů v Kuala Lumpuru:
Dvouhra - 1. kolo: Štěpánek (ČR) - Sugita (Jap.) 7:6 (8:6), 6:0.
Tenisový turnaj mužů v Šen-čenu v Číně:
Dvouhra - 1. kolo: Rosol (ČR) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:4), 6:4, Veselý (6-ČR) - Čang Ce (Čína) 6:3, 6:2.
Výsledky tenisového turnaje žen ve Wu-chanu:
Dvouhra - 2. kolo: Kvitová (3-ČR) - Gavrilovová (Rus.) 6:3, 4:6, 7:5.
Výsledky tenisového turnaje žen v Taškentu:
Dvouhra - 1. kolo: Siniaková (5-ČR) - Kaniaová (Pol.) 6:2, 7:6 (7:5).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme