Cestu Nadala za 10. titulem z French Open zastavil suverénní Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil vynikající formu a ve čtvrtfinále French Open jasně přehrál obhájce titulu Rafaela Nadala ze Španělska, kterému tak připravil teprve druhou prohru na Roland Garros od roku 2005, kdy Nadal na French Open debutoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný španělský tenista Rafael Nadal opouští po prohře s Djokovičem French Open

Zklamaný španělský tenista Rafael Nadal opouští po prohře s Djokovičem French Open | Zdroj: Reuters

Rafael Nadal prohrál na Roland Garros poprvé od roku 2009, v zápase měl prý jen jeden opravdu výjimečný moment, když se mu povedlo v první setu srovnat skóre ze stavu 0:4.

„Ano, to byl můj moment. Jinak měl Novak zápas pod kontrolou většinu času. Byl prostě lepší než já. To je jednoduché a tak to prostě je. Když je soupeř lepší, můžu mu jen pogratulovat,“ uznal kvalitu světové jedničky Rafael Nadal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novak měl zápas pod kontrolou většinu času. Byl prostě lepší než já, uznal po čtvrtfinálové porážce Rafael Nadal.

„Jsem spokojený s tím, na jakou úroveň jsem se poslední měsíc dostal, ale je to málo porazit Novaka. Prohrál jsem tady v roce 2009 a teď znovu. A ani jednou to nebylo ve finále. Doufám, že se příští rok vrátím s další šancí,“ dodal Nadal.

Djokovič je tak teprve druhým tenistou, který Nadala na French Open porazil. Před ním se to podařilo pouze Robinu Söderlingovi ze Švédska.

„Samozřejmě hrát proti ‚Rafovi‘ na Roland Garros je něco speciálního. Musíte se připravit ne různé vývoje zápasu takticky i mentálně. Lépe se to říká, než pak provádí na kurtu, když hrajete s někým, kdo tady prohrál jednou v kariéře,“ hodnotil utkání Novak Djokovič.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to určitě velká výhra a zápas, který si budu dlouho pamatovat, pochvaloval si po vítězném zápase Srb Novak Djokovič.

„Měl jsem velmi silný začátek a s výjimkou druhé části prvního setu mi to šlo až do konce opravdu dobře. Je to určitě velká výhra a zápas, který si budu dlouho pamatovat,“ dodal srbský tenista.

V semifinále se Novak Djokovič střetne s Andy Murraym. Brit ve čtvrtfinále vyřadil dalšího Španěla Davida Ferrera ve čtyřech setech. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Francouz Tsonga a Švýcar Wawrinka.

Do finále smíšené čtyřhry postoupila česká tenistka Lucie Hradecká. S Marcinem Matkowským z Polska porazili v semifinále čínsko-finský pár Čeng Ťie, Henri Kontinen 7:5 a 7:6. Ve finále je čeká druhý nasazený pár Bethanie Matteková-Sandsová - Mike Bryan z USA.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále: Djokovič (1-Srb.) - Nadal (6-Šp.) 7:5, 6:3, 6:1, Murray (3-Brit.) - Ferrer (7-Šp.) 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1.
Semifinálové dvojice: Djokovič - Murray, Tsonga - Wawrinka.

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Matteková-Sandsová, M. Bryan (2-USA) - Srebotniková, Tecau (Slovin./Rum.) 4:6, 6:3, 10:8, Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) - Čeng Ťie, Kontinen (Čína/Fin.) 7:5, 7:6 (7:5).

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme