Chuť hrát finále máme stejnou jako na začátku, říká fedcupový kapitán Pála

Jen jedenkrát se v posledních pěti letech stalo, že by si české tenistky nezahrály finále Fed Cupu. A ani letos v něm chybět nebudou. V semifinále vyřadily Francouzky 3:1 na zápasy a opět u toho byl jako kapitán Petr Pála.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fedcupový kapitán Petr Pála

Fedcupový kapitán Petr Pála | Zdroj: ČTK

Bývalý deblový specialista vzal postup v klidu. Výhru oslavil vítězným gestem, emocemi ale šetřil.

Počtvrté během pěti let hrajete finále. Co vše za tím úspěchem stojí?

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán Petr Pála hodnotil fedcupové semifinále na mikrofon Jaroslava Plašila

Nejdůležitější je kvalita holek, chuť uspět. Fed Cup rády hrají a cítí se v něm dobře. Na fedcupový víkend se vždy těší. Je to jiné, než když každý týden hrají samy za sebe. Máme také dobré zázemí. Realizační tým šlape dobře, vyjdeme si vstříc. Postoupit do finále máme stejnou chuť, jako než se nám to podařilo poprvé.

Co jste považoval za klíčové body semifinále s Francií?

Důležitý byl první zápas Lucky (Šáfařové, pozn. red.), kdy utekla z pěti mečbolů. Bylo by to dál o hodně těžší. Věřím ale, že i tak bychom Francii porazili. Jsem taky rád, jak se Petra (Kvitová, pozn. red.) vyrovnala s pauzou a nervozitou. Věděla, že od ní všichni očekávají bod až dva. Musel to být velký nápor.

Fed Cup je speciální. Všechno klape tak, jak má, chválí si Kvitová

Číst článek

Viděl jste Petru Kvitovou nejvíc nervózní za těch posledních pět fedcupových let?

Nervozita je tam vždycky, ale teď ji v prvním zápase neopouštěla. Předtím z ní nervozita vždy spadla a pak se znova objevila. Teď šlo vidět, že se hodně soustředila. Těžko si představit, že když je hráčka tak hodně nervózní, tak může ještě hrát. Kdyby nebyla tak dobrá hráčka, tak by to vypadalo daleko hůř. Na jejím místě by někdo hrál pod síť.

Vnímáte si, že soupeřky mají vůči českému týmu stále větší respekt?

Soupeřky samozřejmě vidí naše výsledky, vidí, že holky hrají dobře. Stejně jako my máme respekt k soupeřům, tak předpokládám, že ho i oni mají k našemu týmu.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme