Cítila jsem se unavená, přiznala Kvitová po prohře s Radwaňskou

Hodně dlouho čekala Petra Kvitová na svůj úvodní zápas na Turnaji mistryň v Singapuru, a když už se dočkala, poměrně rychle z kurtu jako poražená odcházela. Polce Agniezce Radwaňské podlehla jednoznačně 2:6,3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová gratuluje své kamarádce Agniezce Radwaňské

Petra Kvitová gratuluje své kamarádce Agniezce Radwaňské | Zdroj: ČTK

Říká se, že nejlepší obranou je útok, jenže na Turnaji mistryň to zatím platí obráceně. Rumunka Simona Halepová, Dánka Caroline Wozniacká i Polka Agniezska Radwaňská jsou rozhodně defenzivnější typy než tenistky, které v Singapuru porazily.

Pomalejší povrch za to podle Petry Kvitové nemůže. „Když jsme na kurtu trénovaly zezačátku, tak byl pomalejší, teď už se trochu zrychluje. Není to zrovna nejrychlejší povrch, ale na to bych to nesváděla,“ povzdechla si.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petře Kvitové půlnoční duel nesedl. Během volného dne se bude snažit načerpat chybějící energii

Petra Kvitová tak pozdě ještě zápas nehrála, na kurt nastupovala tři čtvrtě hodiny před půlnocí a to prý také nepomohlo.

„O půlnoci většinou spím (úsměv). Cítila jsem se unavená a bylo strašně těžké proti Radwaňské hrát, protože jsem nevydržela v dlouhých výměnách. Hodně jsem kazila a ona víceméně hrála to, co na mě platilo. Já svoji hru neprodala.“

Přitom před zápasem česká tenistka neměla pocit, že by se jí v duelu nemělo dařit. Když na ni trenér David Kotyza během dlouhého čekání házel míč, rozhodně se jí prý nesnažil probudit.

„Když jsme čekali a ono se to protahovalo, tak David začal trochu blbnout. Je to normální, už je konec sezony (smích).“

„Nebylo třeba mě probouzet, byla jsem v klidu, ale trochu energie by neuškodilo. Mám teď den volna, tak ho musím využít, abych nějakou energii načerpala zpátky. V hlavě se to přehodí, pořád se hraje dál,“ zkouší v sobě probudit bojovnou náladu do zbytku turnaje Petra Kvitová, i když dvě hodiny po půlnoci už to jde docela těžko.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme