Další vzájemný zápas, další výhra Plíškové. Šafářovou porazila i v Pekingu

Podruhé během dvou týdnů se v Asii utkaly české tenistky Karolína Plíšková a Lucie Šafářová. Zkušenější Šafářová tentokrát uhrála na své momentálně úspěšnější kolegyni set, z postupu se ale raduje Plíšková. Kateřina Siniaková pak ve dvou setech nestačila na světovou jedničku Kerberovou, kterou teď čeká Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

První set českého souboje se odehrál bez jediného brejkbolu. Došel to zkrácené hry a i ta byla velmi vyrovnaná. V jeho závěru za stavu 7:7 vytáhla Šafářová skvělý return na servis Plíškové. V příští výměně si sama pomohla podáním a první set získala.

Jenže pak už dominovala tenistka z Loun a aktuální česká jednička Karolína Plíšková. Ve druhém setu rychle vedla 5:0 a Šafářová musela odvracet nepopulárního „kanára“. Rozhodnutí přišlo za stavu 3:3 ve třetí sadě, kdy Šafářová dvojchybou nabídla soupeřce brejkbol, který následovala nevynucená chyba.

Za dvě hodiny vyhrála Karolína Plíšková 6:7, 6:1, 6:3 a na turnaji v Pekingu postoupila do druhého kola. Šlo už o čtvrtý vzájemný souboj v tomto roce, šestá hráčka světa vyhrála tři z nich a celkově má se Šafářovou bilanci 5:2.

Kateřina Siniaková se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, jenže v prvním kole dostala nejhorší možnou soupeřku. Světovou jedničku Angelique Kerberovou zdržela na kurtu hodinu a 13 minut. Dvakrát získala její podání, jenže sama o něj přišla čtyřikrát a prohrála dvakrát 4:6.

Další soupeřkou čerstvé tenisové královny bude Barbora Strýcová, která si poradila s jinou Němkou Laurou Siegemundovou ve třech setech 5:7 a dvakrát 7:5.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 6 289 521 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (5-ČR) - Šafářová (ČR) 6:7 (7:9), 6:1, 6:4, Svitolinová (16-Ukr.) - Mariaová (Něm.) 6:2, 6:2, Gavrilovová (Austr.) - McHaleová (USA) 6:4, 6:4.
2. kolo:
Muguruzaová (2-Šp.) - Putincevová (Kaz.) 6:2, 7:6 (7:5).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme