Davis Cup: Češi se na úvod příštího ročníku utkají s Austrálií

Český daviscupový tým se na úvod příštího ročníku nejstarší týmové soutěže utká s Austrálií. Zápas se odehraje na začátku února na půdě soupeře krátce po skončení Australian Open, prvního grandslamu sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych (druhý zleva) a Radek Štěpánek (druhý zprava) se pokouší vybojovat první semifinálový bod

Tomáš Berdych (druhý zleva) a Radek Štěpánek (druhý zprava) se pokouší vybojovat první semifinálový bod | Zdroj: Reuters

Češi a Australané se v prvním kole Světové skupiny Davisova poháru utkají znovu po dvou letech. V únoru 2015 Češi bez Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka podlehli v Ostravě 2:3. Rozhodující bod tehdy získal Bernard Tomic.

Tenista chorvatského původu se v sestavě dá očekávat i tentokrát, je druhým nejvýše postaveným australským tenistou (v aktuálním žebříčku mu patří 22. příčka), tím prvním je "zlobivé dítě" světového tenisu Nick Kyrgios, aktuálně patnáctý nejlepší hráč světa.

Oba týmy se v historii Davisova poháru utkaly osmkrát a výrazně lepší bilanci má Austrálie, která vyhrála sedm soubojů. Jediné vítězství středoevropského týmu se datuje do roku 1975 na Štvanici, zajistili ho Jan Kodeš s Jiřím Hřebcem.

Češi patří mezi nejúspěšnější daviscupové týmy posledních let. Slavnou trofej vyhráli v letech 2012 a 2013. Letos se ale nedostali do semifinále, když podlehli Francii.

Letošní ročník na své vyvrcholení teprve čeká. Rozhodne se mezi Chorvatskem a Argentinou.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme