Davis Cup: Čeští tenisté titul neobhájí, ve Francii po čtyřhře prohrávají 0:3

Čeští tenisté na třetí triumf v Davis Cupu v řadě nedosáhnou, po dvou titulech nestačili v semifinále na Francii. Tomáš Berdych se zraněným Radkem Štěpánkem v Paříži podlehli ve čtyřhře Jo-Wilfriedu Tsongovi a Richardu Gasquetovi 1:3 na sety a český tým po dvou dnech na Roland Garros prohrává 0:3 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych (vzadu) s Radkem Štěpánkem usilují ve čtyřhře o první bod pro český tým

Tomáš Berdych (vzadu) s Radkem Štěpánkem usilují ve čtyřhře o první bod pro český tým | Zdroj: Reuters

Čeští deblisté ztratili v zápase hned svůj první servis, zaváhal podávající Berdych. Náskok soupeře se české dvojici podařilo smazat v sedmé hře, kdy druhý brejkbol proměnil přesným volejem Štěpánek.

Oba týmy si následně servis udržely a o osudu první sady musel rozhodnout tie-break. V něm se dostala francouzská dvojice do vedení 4:2, které ale nedokázala udržet. Berdych se Štěpánkem následně získali pět bodů v řadě a zkrácenou hru vyhráli 7:4.

Ve druhé sadě měl český pár k dispozici hned sedm brejkbolů, ale nevyužil ani jeden. Naopak Francouzi zužitkovali hned ten první, kterým sebrali Berdychovi se Štěpánkem podání a dostali se do vedení 3:2.

Před desátou hrou požádal Štěpánek o přestávku na ošetření, ovšem Francouze to nikterak z míry nevyvedlo. Tsonga doservíroval sadu do vítězného konce a domácí deblisté po výhře 6:4 vyrovnali na 1:1 na sety.

Třetí set znovu rozhodl tie-break

Vstup do třetího setu se českému páru vůbec nevydařil, ztratil dvě úvodní podání a rychle prohrával 0:3. Následně ale nevyužili servis ani domácí tenisté a v osmé hře dokonce Berdych se Štěpánkem náskok smazali, když vyrovnali 4:4.

Oba páry si poté servis pohlídaly a podruhé tak musela rozhodnout zkrácená hra. Češi sice vedli 4:2, ale Francouzi i díky Berdychově dvojchybě při podání čtyřmi body v řadě skóre otočili. Sadu ukončil při druhém setbolu parádním bekhendem Gasquet.

Čtvrtou sadu poznamenaly zdravotní trable Štěpánka. Domácí Gasquet s Tsongou dokázali český pár dvakrát v řadě brejknout a set získali hladce 6:1. Po výhře 3:1 na sety si Francouzi připsali třetí semifinálový bod a předčasně si zajistili postup do finále.

Semifinále tenisového Davisova poháru v Paříži (antuka, Roland Garros):

Francie - ČR 3:0 po čtyřhře
Gasquet, Tsonga - Berdych, Štěpánek 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:5), 6:1

Dvojice Jo-Wilfried Tsonga (vlevo) a Richard Gasquet zajistila Francii třetí postupový bod | Foto: Reuters

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme