Davis Cup: Rosol zdolal Zvereva a vybojoval pro Česko postup do čtvrtfinále

Tomáš Berdych třetí bod v Německu sice nezískal, ale mrzet ho to nakonec nemusí. Berdych po dvou prohraných setech skrečoval v souboji jedniček zápas s Philippem Kohlschreiberem a o vítězi zápasu prvního kola Světové skupiny tak musel rozhodnout závěrečný singl. V něm Lukáš Rosol přejel mladého Zvereva ve třech setech a získal rozhodující bod, díky kterému Češi postoupili do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodnutí zápasu závisí na výsledku Lukáše Rosola

Rozhodnutí zápasu závisí na výsledku Lukáše Rosola | Zdroj: ČTK

Tomáš Berdych v prvním setu nevyužil ani jednu z osmi svých brejkových příležitostí, a naopak dvakrát své podání ztratil. Poprvé za stavu 2:2 a hned se nechal ošetřovat kvůli problémům s lýtkem. Podruhé o svůj servis česká jednička přišla za stavu 3:5 a Němec Philipp Kohlschreiber zatnutou pěstí oslavil zisk první sady.

Ve druhém setu si oba tenisté drželi své servisy až do stavu 6:5 pro Němce. V té chvíli Tomáš Berdych se ztrápeným výrazem zapříčiněným zraněním připustil dva brejkboly a hned ten první Němec proměnil.

Tomáš Berdych došel na síť a podal soupeři ruku, skrečoval zápas a Německo vyrovnala na 2:2.

Berdych oslavil 50. daviscupové vítězství. Snad do konce víkendu urvu ještě jedno, hlásí

Číst článek

Po vítězství Philippa Kohlschreibera následoval rozhodující zápas, do kterého byli původně nahlášeni Alexander Zverev a Lukáš Rosol. Ani jednen kapitán nominaci na poslední chvíli nezměnil, takže k pátému zápasu nastoupili právě Zverev a Rosol.

V případě českého kapitána Jaroslava Navrátila se tento tah ukázal jako správný, protože Lukáš Rosol nedal svému mladšímu soupeři šanci poté, co ve třech setech 6:2, 6:3 a 6:1 dokráčel k jednoznačnému vítězství, které posunulo Česko do dalšího kola.

Češi ve čtvtfinále týmové soutěže narazí na Francii.

Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme