Daviscupoví nováčci Mertl a Pavlásek platí večeři, hrát ale nejspíš nebudou

Český daviscupový tým je kompletní. Do Ostravy už dorazili také opozdilci Adam Pavlásek a Jan Mertl, kteří se vraceli ze svých turnajů v Turecku a ve Francii. Nováčci týmu ovšem pokutu za pozdní příjezd na sraz platit nemusí. Jejich peněženky se prohnou až při společné týmové večeři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daviscupový nováček Adama Pavlásek zřejmě do zápasu proti Austrálii nezasáhne

Daviscupový nováček Adama Pavlásek zřejmě do zápasu proti Austrálii nezasáhne | Zdroj: ČTK

„Daň je taková, že nováček platí večeři, takže jsem zvědavý, kdy to na mě padne,“ vysvětluje Adam Pavlásek a Jan Mertl přiznává, že toto je příjemná daň. Mnohem horší by byl třeba zpěv. „Peněženku s sebou mám,“ směje se.

Oba nováčci výběru nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila jsou úplně jiní. Zatímco dvacetiletý Pavlásek by měl být v příštích letech stálicí daviscupového týmu, tak třiatřicetiletý Mertl se dočkal své životní pozvánky.

Přehrát

00:00 / 00:00

S nováčky v českém daviscupovém týmu mluvil při tréninku v Ostravě reportér ČRo Radim Sajbot

„De facto jsem nejstarší z týmu. Jsem rád, že aspoň jednou to vyšlo. Když se odhlásili Tomáš s Radkem (Berdych a Štěpánek, pozn. red.), říkal jsem si, kdy to má přijít jindy, než teď. Doufal jsem a přišlo to,“ svěřuje se Jan Mertl.

„Honzu Mertla jsem zvolil, protože jsem věděl, že v týmu Austrálie bude Samuel Groth, který má vynikající servis, a to Mertl má, takže jsem ho vzal, aby si kluci zvykli na dobré podání,“ poodhaluje své záměry nominační pohnutky nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

„Teď jsem servíroval první servis kolem 225 kilometrů v hodině, týden předtím jsem dal 240. Záleží na míčích, a jak mi to sedne,“ říká Jan Mertl.

 

Navzdory vyššímu věku má Mertl zkušeností s Austrálií a týmovou soutěží než např. Adam Pavlásek. Ten v lednu překvapil po boku Lucie Šafářové na Hopman Cupu. Srovnání s Davis Cupem ovšem odmítá.

„Je to úplně jiné. Tady se hraje od pátku do neděle, tam jsme hráli každý dvouhru, potom mix. Bylo to tam uvolněnější,“ vysvětluje Pavlásek. I proto, pokud půjde vše podle plánu, tak si ani jeden z dvojice Adam Pavlásek aJan Mertl proti Austrálii nejspíš nezahraje.

„Oba dva jsme tu jako sparring pro kluky, abychom pomohli,“ ví Jan Mertl, který v neděli vyhrál čtyřhru na challengeru ve Francii, zatímco Adam Pavlásek hrál v minulém týdnu v Turecku na turnaji ještě nižší kategorie Futures.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme