Daviscupový tým prohrál v Austrálii 1:4. Jediný český bod zajistil Veselý

Čeští tenisté odlétají z Austrálie s nepořízenou, v úvodním kole světové skupiny Davis Cupu podlehli domácímu týmu 1:4 na zápasy a už před nedělními duely bylo jasné, že je nemine baráž. Jedinou výhru vybojoval už za rozhodnutého stavu Jiří Veselý, který zdolal ve třech setech Samuela Grotha. Veselý přitom v závěrečném dni ani neměl nastoupit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Veselý

Tenista Jiří Veselý | Foto: IMAGO sportfotodienst | Zdroj: ČTK

Ani zakladatel olympijské tradice baron Coubertin by toho zřejmě moc pozitivního na českém výjezdu nenašel.

To, že čeští tenisté nezvítězí, bylo jasné celkem brzy a ani s účastí to tentokrát úplně nevyšlo. Radek Štěpánek, jediný mazák nezkušené party, si při tréninku poranil záda, a nováček Zdeněk Kolář, který si za rozhodnutého stavu mohl poprvé zahrát daviscupový zápas, těsně před ním onemocněl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trochu jsem si spravil chuť, prohlásil Jiří Veselý poté, co zmírnil porážku českého daviscupového týmu v Austrálii

„Už na večeři nebylo Zdendovi dobře, takže jsem se na to nachystal. Tím, že jsem hrál v pátek i sobotu, tak se mi úplně nechtělo, protože výkony v Davis Cupu byly dost mizerné, ale na druhou stranu je to taková útěcha, protože jsem si trošku spravil chuť,“ přiznává Jiří Veselý.

Daviscupové zápasy mu zatím moc radosti nepřinášejí, na druhou stranu ale tuší, že to stejně jednou bude na něm, aby český tým táhl, takže chce hledat způsob, jak z nepohody ven.

„Myslím, že je to hlavně o mě, abych dokázal najít správnou pohodu. Člověk si musí vytvořit svůj komfort. Doufám, že to bude každým zápasem lepší a lepší, “ přeje si Jiří Veselý.

1. kolo tenisového Davisova poháru v Melbourne (tvrdý povrch):
Austrálie - ČR 4:1
Groth - Veselý 6:3, 5:7, 3:6, Thompson - Šátral 7:6 (7:5), 6:2.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme