Daviscupový tým se ve čtvrtfinále proti Francii bude muset obejít bez Berdycha

Český tenista Tomáš Berdych daviscupový tým při nadcházejícím čtvrtfinálovém duelu proti Francii pravděpodobně neposílí. Nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil totiž pro čtvrtfinálové utkání nominoval čtveřici v složení Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Adam Pavlášek a Radek Štěpánek. Informoval o tom oficiální twitterový účet soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych do utkání s Francií nezasáhne

Tenista Tomáš Berdych do utkání s Francií nezasáhne | Zdroj: Reuters

Českému výběru tak bude proti Francii, která nastoupí ve složení Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert, chybět nejvýše postavený hráč na žebříčku ATP.

Berdycha, jenž dnes postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu, v sestavě po úspěšně odehraném prvním kole letošního Davis Cupu nahradí 21letý Adam Pavlásek. Ten se zatím v tradiční týmové soutěži představil dvakrát ve čtyřhře a v obou případech slavil vítězství.

Zatímco Češi si na cestě mezi nejlepších osm poradili s Němci, které porazili na jejich půdě 3:2, Francouzi v úvodním kole zdolali Kanadu 5:0.

Čtvrtfinálový duel mezi Českem a Francií se uskuteční v termínu 15.-17. července a hostit ho bude třinecká Werk Arena.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme