Daviscupový tým si pochvaluje podmínky v Bělehradě a vyhlíží Djokoviče

Čeští tenisté se v Srbsku pečlivě připravují na semifinálovou bitvu v Davis Cupu proti domácímu týmu. Pro halu, ve které se souboj odehraje, mají jen slova chvály.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým pro utkání v Srbsku

Český daviscupový tým pro utkání v Srbsku | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

"Jsme překvapeni, jaké jsou tu vynikající podmínky. Hala je krásná, velká, povrch i míče jsou celkem pomalé. Domácí nám navíc vycházejí ve všem vstříc," hodnotí bělěhradské prostředí nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Srbský soupeř má v rukávu jeden velký trumf. Tím je finalista US Open Novak Djokovič. V newyorském finále sice prohrál s Rafaelem Nadalem ve čtyřech setech, ale podal výkon, který by se dal ohodnotit jako jeden z nejlepších v jeho kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štěpán Pokorný zjišťoval náladu českých tenistů

"Podává vynikající výsledky. Porazit v semifinále US Open pětinásobného vítěze Rogera Federera se nepodaří každý den. Navíc z dvou mečbolů. I to finále bylo krásné. Je velice dobře připravený," tvrdí o čerstvé světové dvojce Jaroslav Navrátil.

Není ovšem jisté, zda bude plně připraven po fyzické stránce, protože finále US Open se kvůli dešti odehrálo o den později.

"Jak semifinále, tak finále hrál tři a tři čtvrtě hodiny, takže ho to určitě stále hodně sil. Bude ale určitě dobře připravený po psychické stránce, navíc je to profesionál, takže to zvládne," uzavírá Navrátil.

Síla českého týmu bude především ve finalistovi Wimbledonu Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi, které doplní ještě Jan Hájek a Ivo Minář. Srbové spoléhají hlavně na duo Djokovič - Zimonjič. Semifinále Davis Cupu začne v pátek v 15 hodin. O tom, kdo ho otevře, rozhodne čtvrteční los.

Jan Suchan, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme