Djoković může na Roland Garros zkompletovat kariérní Grand Slam

Ať už se bude radovat kdokoli, bude to určitě jedno z největších vítězství kariéry. Jestli totiž dnešní finále na Roland Garros vyhraje Srb Novak Djoković, získá kariérní grandslam. Pokud bude úspěšnější Andy Murray, bude mít také dost důvodů k nadšení. Triumfovat britského tenistu na pařížské antuce neviděli fanoušci přes osmdesát let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković se vrátil do čela světového žebříčku, svůj náskok může navýšit

Novak Djoković se vrátil do čela světového žebříčku, svůj náskok může navýšit | Zdroj: Reuters

„Jsem na sebe moc hrdý, nikdy jsem to nečekal, že bych tady mohl hrát finále. Na antuce to bylo pro mě vždycky složitější než jinde, ale v posledních dvou letech jsem dokázal, že to jde, a vybojoval jsem na ní i pár velkých výsledků,“ těší se z postupu do finále tenista Andy Murray.

Zažívá zřejmě svou nejúspěšnější sezonu na antuce, a i když ho v prvním duelu v Paříži pořádně prověřil český tenista Radek Štěpánek, vždyť byl jen dva balonky od porážky, rozjel se přes další pětisetový duel k velkým výkonům. Ten poslední, ve kterém zdolal loňského šampiona Švýcara Stana Wawrinku, byl nejen podle slov Brita možná nejlepší v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Jsem na sebe moc hrdý, nikdy jsem to nečekal, že bych tady mohl hrát finále,“ říká Brit Andy Murray před finále Frech Open

Zatímco Murray bude o titul v Paříži bojovat poprvé, Srb Novak Djoković už pár příležitostí k získání trofeje nevyužil. Hlavně z loňské finálové porážky byl hodně zklamaný. Od té doby se ale dokázal uvolnit, vyhrál postupně všechny grandslamové turnaje a teď může sbírku zkompletovat.

„Dostal jsem se do pozice, ve které jsem chtěl být. Vždycky je to pro mě vysoká priorita, když začínám sezonu, už přemýšlím o Roland Garros, a to že jsem zase dosáhl na finále, je něco extra. Mám další šanci, že můžu vyhrát trofej,“ říká světová jednička Djoković.

Pokud se mu dnes povede vyhrát, bude prvním tenistou od Roda Lavera, který dokáže vyhrát všechny čtyři grandslamové turnaje v řadě. A protože legendární Australan je osobně přítomen v areálu Roland Garros, může případně Djokovićovi pogratulovat.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme