Djoković může ve Wimbledonu vyrovnat Beckera, slavný Němec ho trénuje

Ve finále Wimbledonu se utká nejlepší hráč profesionální éry a nejlepší tenista posledních pěti let. Švýcar Roger Federer je v All England Clubu historicky mnohem úspěšnější, se Srbem Novakem Djokovićem tam ale poslední vzájemný zápas prohrál. Srbovi navíc pomáhá německá tenisová legenda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světová jednička Novak Djoković naslouchá na tréninku radám Borise Beckera

Světová jednička Novak Djoković naslouchá na tréninku radám Borise Beckera | Zdroj: Reuters

Boris Becker, trenér Novaka Djokoviće, má dlouhodobé problémy s klouby. Před lety ale ve Wimbledonu skákal úžasné rybičky a třikrát dokázal celý turnaj vyhrát. Srb odtud má zatím jen dva tituly a dnes může svého kouče dohnat.

„Jsem si jistý, že Boris má teď jinou motivaci než tu, kterou měl jako hráč. Ale když se mnou zažije ty emoce, je to podobné, jako když sám hrával. Jsou chvíle, kdy se mu před velkými zápasy špatně spí. Mezi námi je určité spojení,“ svěřuje se Novak Djoković.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vztah s trenérem Borisem Beckerem se Novaka Djokoviće ve Wimbledonu zeptal reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Jsme tým, i když jsem pak na kurtu ten, kdo se pokouší vyhrát zápas. Musím být schopný překonat některé problémy. Ale společně se o něco snažíme a díky výsledkům můžeme věřit, že to snad děláme správným způsobem,“ chválí si spolupráci srbský tenista.

Jeho spojení s Beckerem před lety mnozí zpochybňovali, Vždyť co může dát kouč bez trenérských zkušeností tenistovi, který toho dokázal v kariéře mnohem víc, ptali se před necelými dvěma roky, kdy spolu Becker a Djoković po US Open v New Yorku začali spolupracovat.

„Je to o mentálním přístupu. Zvlášť když jste ve velkých turnajích, tak čelíte různým potížím na kurtu, a to hlavně v pozdějších fázích grandslamu, kde je to stále těžší. Pro mě je to potěšení mít v týmu legendu našeho sportu,“ odpovídá Novak Djoković.

Pokud dnes ve finále porazí Rogera Federera, dosáhne na druhý grandslamový titul na trávě pod vedením Borise Beckera. Dva tituly pod německým koučem ještě na žádném jiném turnaji velké čtyřky nezískal. Zápas začíná ve tři hodiny odpoledne.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme