Djoković sbírá tenisové rekordy. V Monte Carlu může potvrdit dominanci nad sérií Masters

Tenisté rozehráli první velký turnaj na antuce, na kterém budou dost možná přihlížet dalšímu výjimečnému zápisu světové jedničky Novaka Djokoviće. Osmadvacetiletý Srb zatím ovládá všechny velké akce sezony a tento týden v Monte Carlu může přidat další důkaz své současné dominance na okruhu ATP.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič po čtvrtfinále Australian Open

Srbský tenista Novak Djokovič po čtvrtfinále Australian Open | Zdroj: Reuters

Když Novak Djoković před rokem triumfoval v Monte Carlu, stal se prvním tenistou po legendárním Australanovi Rodu Laverovi, který ovládl tři první turnaje serie Masters v roce. Pokud 28letý Srb vyhraje na stejném místě i letos, bude úplně prvním mužem planety, který něco takového dokáže zopakovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další milníky Novaka Djokoviće sleduje reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Hraju teď nejlepší tenis svého života, jsem na vrcholu své kariéry, svých možností,“ říkává v těchto dnech, týdnech i měsících Novak Djoković.

Jeho nadvláda trvá už celkem dlouhou dobu, i vzhledem k suverénnímu postavení na žebříčku je zřejmě nejdominantnějším tenistou na okruhu ATP v profesionální éře. Možná je také nejdokonalejší či nejpřipravenější, se slušnou šancí předstihnout ještě Švýcara Rogera Federera i v počtu singlových grandslamových titulů.

Djoković dostal nedávno od srbského kolegy reportéra otázku, čím by se chtěl zapsat do historie. Tenisový král současnosti chvilku přemýšlel, a pak přiznal, že by chtěl, aby se na něj vzpomínalo jako na hráče s největším počtem grandslamových titulů.

Djokovićovi ta možnost nepřijde nereálná, zároveň ale dodává, že je to všechno stále hodně daleko a že se musí soustředit na nejbližší cíle. Teď konkrétně chce uspět v Monte Carlu, a hlavně pak na Roland Garros v Paříži a na olympijských hrách, na jediných dvou velkých akcích, kde zatím pohár za vítězství nezískal.

Bez ohledu na to, čím se ještě Novak Djoković zapíše do tenisové historie, už teď je i nejvíce vydělávajícím tenistou, pokud jde o vyhrané prize money a v tomto případě o americké dolary. Už v nejbližší době může pokořit stomilionovou hranici.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme