Djokovič zdolal Nadala, ve finále Masters ho čeká vítěz švýcarského souboje Federer

Srbský tenista Novak Djokovič postoupil počtvrté v řadě do finále londýnského Turnaje mistrů. Světová jednička porazila v semifinále Španěla Rafaela Nadala 6:3, 6:3 a v neděli bude o pátý triumf bojovat s Rogerem Federerem. Třetí hráč světa si poradil s krajanem Wawrinkou 7:5 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković

Novak Djoković | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý Djokovič se může stát prvním tenistou historie, který vyhraje finálový turnaj sezony ATP čtyřikrát v řadě. Poprvé bělehradský rodák triumfoval ještě v Šanghaji v roce 2008.

Současný tenisový suverén v semifinálovém duelu potvrdil, že se mu v posledních letech na odvěkého rivala Nadala daří. Španěl sice vyhrál v základní skupině na rozdíl od Djokoviče všechny tři zápasy, proti Srbovi ale neměl šanci a nevypracoval si ani jeden brejkbol.

Djokovič relativně hladce zdolal Nadala i ve čtvrtém letošním vzájemném duelu a poosmé z posledních devíti. V dlouhodobé zápasové bilanci se na levorukého Mallorčana dotáhl a srovnal na 23:23.

V nedělním finále bude moci Djokovič oplatit šestinásobnému vítězi Turnaje mistrů Rogerovi Federerovi trochu překvapivou prohru ze základní skupiny. Djokovič a Federer se měli utkat ve finále už loni, ale Švýcar tehdy nenastoupil kvůli zranění.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7 mil. dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (5-Šp.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Bopanna, Mergea (8-Indie/Rum.) - Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) 6:4, 6:2.

ČTK, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme