Do Česka v příštím roce zamíří tenisové hvězdy. Praha bude hostit první ročník Laver Cupu

Premiéru nové tenisové soutěže – Laveru Cupu – mezi týmem Evropy a výběrem světa zažije příští rok Praha. Organizátoři dnes v New Yorku oznámili, že se bude hrát od 22. do 24. záři 2017 v O2 areně. Myšlenka turnaje, který má názvem vzdát hold jedné z největších legend, se líbí i jednomu z nejlepších současných tenistů Rogeru Federerovi ze Švýcarska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer na tréninku v All England Clubu

Roger Federer na tréninku v All England Clubu | Foto: Jiří Hošek

„Líbí se mi to. Myslím, že náš respekt k tomuto sportu a připomínání jeho historie je toho velkou součástí. A Laver Cup přesně tohle podporuje. Mám radost za Roda a sám jsem moc rád, že budu součástí této skvělé akce, která se poprvé uskuteční v příštím roce,“ uvedl Roger Federer.

Do turnaje nastoupí šestičlenné týmy - Evropu povede jako kapitán Björn Borg a výběr světa Američan John McEnroe. Během víkendu se každý den odehrají tři singlová a jedno deblové utkání. Zatímco v pátek bude za výhru udělován jeden bod, v sobotu dva a v neděli budou týmy za vítězství získávat tři body.

Nově vznikající Laver Cup by se měl pořádat každoročně kromě roků, kdy jsou na programu letní olympijské hry.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme