Do Londýna ani jako náhradník. Berdych se vzdal pozice rezervního hráče na Masters

Tenista Tomáš Berdych ze zdravotních důvodů nepojede na Turnaj mistrů do Londýna, kde měl plnit roli prvního náhradníka. Po konzultaci s lékaři má dvoutýdenní klid a v krajním případě může jít i na operaci slepého střeva, kvůli kterému letos vynechal i grandslamové US Open.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdvižené ruce tentokrát nejsou výrazem radosti, Tomáš Berdych v žebříčku přišel o 6. místo

Zdvižené ruce tentokrát nejsou výrazem radosti, Tomáš Berdych v žebříčku přišel o 6. místo | Zdroj: Reuters

Berdych přes výpadek v sezoně bojoval i díky postupu do semifinále Wimbledonu o svoji sedmou účast na vrcholu sezony v řadě. Nakonec skončil jako první pod čarou a mohl případně zasáhnout v Londýně do hry jako náhradník.

"Po konzultaci s lékaři v motolské nemocnici, se kterými řešil stav po zánětu slepého střeva, který prodělal v srpnu, mu byl doporučen dvoutýdenní absolutní klid, který je třeba k tomu, aby se rozhodlo, o dalším způsobu léčby. Jednou z variant je rovněž operace," řekl Karel Tejkal, mediální zástupce Tomáše Berdycha.

"Pokud by k případné operaci došlo, chci, aby proběhla co nejdříve a mohl jsem se co nejdříve připravovat na další sezonu," řekl desátý hráč světa Berdych, který má od září nového trenéra, wimbledonského vítěze Chorvata Gorana Ivaniševiče.

Třicetiletý Berdych měl akutní zánět slepého střeva během turnaje v Cincinnati, kde byl 20. srpna dokonce hospitalizován. Po návratu do Česka strávil několik dnů motolské nemocnice v Praze a léčil se antibiotiky. Znovu začal s tréninkem v září a koncem měsíce se vrátil do hry, poté dokázal získal titul v čínském Šen-čenu.

První náhradník má velkou šanci hrát

Na Turnaj mistrů se nakonec nekvalifikoval, poslední šance padla minulý týden na turnaji v Paříži. V předešlých šesti startech na Masters pětkrát vypadl ve skupině, jen v roce 2011 prošel do semifinále, v kterém podlehl Jo-Wilfriedu Tsongovi z Francie.

Náhradníky v Londýně budou Belgičan David Goffin a Španěl Roberto Bautista. Tenista v pozici náhradníka vydělá sto tisíc dolarů, v přepočtu skoro 2,45 milionu korun.

Role prvního náhradníka nabízí letos velkou šanci zasáhnout do hry. Se zraněním totiž laboruje Kanaďan Milos Raonic, který minulý týden kvůli zranění pravého stehenního svalu nenastoupil do semifinále v Paříži. Léčba byla odhadována na pět až deset dnů, v neděli by měl zasáhnout do hry utkání s obhájcem titulu Djokovičem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme