Do pátrání po útočníkovi na Kvitovou se zapojil i klub. Za dopadení nabízí odměnu 100 000

Prostějovský tenisový klub vyplatí odměnu sto tisíc korun tomu, kdo pomůže k dopadení pachatele prosincového přepadení Petry Kvitové. Dvojnásobná wimbledonská vítězka má pořezané prsty levé ruky a čeká ji minimálně půlroční pauza. Iniciativa tenistku potěšila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitovou přepadl neznámý pachatel v úterý 20. prosince ráno v jejím prostějovském bytě.

Při potyčce ji pořezal, ještě týž den večer absolvovala šestadvacetiletá tenistka téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Rekonvalescence potrvá několik měsíců, na turnaje se hráčka bude moci vrátit podle odhadů nejdříve ve druhé polovině roku.

Nápad vyplatit odměnu vznikl podle tiskové zprávy prostějovského klubu spontánně bezprostředně po činu. Na dopadení pachatele přispějí hráči, trenéři, správci kurtů či vrátní.

„Všichni tady máme Petru moc rádi. Tím, co se stalo, jsme otřeseni. Uvítáme, když třeba i díky této odměně policie toho, kdo si dovolil s nožem na bezbrannou dívku, co nejrychleji dopadne,“ uvedl majitel prostějovského klubu Miroslav Černošek, který také přispěje.

Případ řeší maximální možný počet policistů

Prostějovská policie podle mluvčího Františka Kořínka na základě zveřejněné podoby a popisu pachatele obdržela na dvě desítky podnětů a oznámení od občanů a stále přicházejí další.

„Jako možní pachatelé odpovídající zveřejněnému identikitu či popisu bylo označeno i několik osob s kriminální minulostí. V současné době na případu usilovně pracuje maximální možný počet policistů, kteří pečlivě vyhodnocují všechny získané poznatky a informace. Několik osob jsme již prověřili a vyloučili,“ řekl ČTK mluvčí v úterý odpoledne.

Zdravotní stav Kvitové, která věří, že se k tenisu vrátí, se podle jejího mluvčího Karla Tejkala vyvíjí podle plánu. „Nejsou žádné komplikace či nepředvídané překážky. Petra postupně rozcvičuje prsty, čeká na vyndání stehů a začala zvolna s kondičním cvičením, aby tělo bylo připraveno na zátěž,“ uvedl Tejkal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme