Dokáže neuvěřitelně číst hru, hodnotí Djokovićovu sílu Tomáš Berdych

Tenista Tomáš Berdych má před sebou poslední zápas ve skupině Turnaje mistrů. Aby ještě v Londýně postoupil do semifinále, potřeboval by porazit nejlepšího hráče světa Novaka Djokoviće ze Srbska. Navíc ani to ještě nemusí stačit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál v úvodním utkání na Turnaji mistrů se Stanem Wawrinkou ze Švýcarska

Tomáš Berdych prohrál v úvodním utkání na Turnaji mistrů se Stanem Wawrinkou ze Švýcarska | Zdroj: Reuters

Účast ve víkendových bojích si může uhrát i Švýcar Stan Wawrinka ve večerním souboji s Chorvatem Marinem Čilićem. Pozice Berdycha je tak před utkáním s prvním hráčem světa velmi složitá.

Navíc fantasticky hrající Djoković toho zatím soupeřům v Londýně moc nedovolil. „Myslím, že budeme počítat gamy. Čilić dva, Wawrinka tři, možná udělá čtyři a bude nejlepší z té skupiny,“ dělá si legraci trenér českého tenisty Tomáš Krupa.

Srbský tenista by zřejmě musel mít zatraceně špatný den a Tomáš Berdych naopak výjimečný, aby to vyšlo. „Jeden ze svých životních zápasů. Ale stát se může všechno. První věc je, že musí hrát to nejlepší, co umí,“ myslí si kouč Tomáš Krupa.

Přehrát

00:00 / 00:00

O důležitém utkání Tomáše Berdycha na Turnaji mistrů natáčel v Londýně Jaroslav Plašil

Srb Novak Djoković je v posledních týdnech a měsících ve fantastické formě. Nějakou dobu hraje také jako otec a zřejmě i to přispívá k už tak dokonalému projevu, hlavně pokud jde o pohyb na dvorci.

„Zase to vybrousil do toho svého perfektna. A to je celé,“ suše konstatoval Tomáš Berdych, který i s méně perfektním Novakem Djokovićem prohrál 16 z 18 vzájemných zápasů.

Srbský tenista přitom nemá žádný vyloženě silný koncový vítězný úder. Přesto je dominantní. „Je mu strašně těžké dát eso, je strašně těžké 'zabít' mu balon. A ještě k tomu samozřejmě přidává svoji neskutečnou atletickou vybavenost,“ vypozoroval Berdych.

„Ale hlavně dokáže neuvěřitelně číst hru. Myslím si, že to je takový dar, který se nedá natrénovat. Jako by se někdo díval na video a druhý si ho zpomalil, ten míček na něho rázem letí pomaleji. Takový je to asi rozdíl. To je jeho největší síla nebo zbraň,“ říká český tenista.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme