Dostalo se mi hodně respektu od všech, říká Štěpánek po těsné prohře

Tenista Radek Štěpánek mohl být po pětadvaceti letech nejstarším vítězem zápasu na Roland Garros, ale v duelu těsně prohrál. Jednomu z hlavních favoritů turnaje Britovi Andymu Murraymu podlehl nejtěsnějším možným způsobem, 5:7 v rozhodujícím pátém setu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek na Roland Garros těsně podlehl Andymu Murraymu

Tenista Radek Štěpánek na Roland Garros těsně podlehl Andymu Murraymu | Zdroj: Reuters

Štěpánek na velkých turnajích mnohdy prohrává s pozdějšími vítězi nebo finalisty. Největší favority ale často dostává do velkých potíží.

Před lety trápil ve Wimbledonu šampiona Novaka Djokoviće, a když nakonec po boji nejlepšímu hráči světa podlehl, dostal od známého fotbalového trenéra Joseho Mourinha sms zprávu „padl jsi jako král“.

„Držel mi palce. Posledně říkal, že kvůli mně neviděl ani semifinále Champions League,“ potvrzuje Štěpánek.

I tentokrát dostal český tenista spoustu vzkazů od fanoušků. Lidé ho na dálku povzbuzovali i v době, kdy bylo utkání přerušeno, takže Štěpánek raději předal telefon svému kondičnímu trenérovi Marku Všetíčkovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Radek Štěpánek dostal spoustu vzkazů od fanoušků a dokonce i uznání od svého soupeře Andyho Murrayho

„Nechtěl jsem tím zatěžovat hlavu, odevzdal jsem je Márovi a chtěl jsem odpočívat, protože přeci jenom toho času nebylo moc. Dostal jsem se do postele kolem půlnoci,“ říká.

Ostatně i Všetíček přijímal v šatně spoustu gratulací. To že je Štěpánek v sedmatřiceti letech schopný rovnocenně bojovat s vynikajícím atletem, druhým hráčem světového žebříčku a o osm let mladším soupeřem, je také zásluha kondičního kouče.

„Co se děje u nás v šatně to tam má zůstat, ale můžu říct, že to bylo hodně hezký a dostalo se mi hodně respektu od všech,“ sděluje Štěpánek.

V pozápasovém rozhovoru potvrdil herní kvality Štěpánka i Brit Andy Murray, kterému se po těžce vybojované výhře nad českým veteránem ulevilo. „Herní styl Radka Štěpánka je na okruhu jedinečný, i proto soupeřům tolik vadí a na druhou stranu, fanoušky tolik baví,“ říká Murray.

Jsem rád, že jsem využil šanci, říká po prvním vyhraném zápase na grandslamu Pavlásek

Číst článek

„Myslím si, že lidé tento tenis už moc nevidí a o to jsou radši, když můžou být u toho,“ myslí si Štěpánek.

Tenisoví příznivci se přišli podívat na centrální kurt na Srba Novaka Djokoviće nebo Američanku Serenu Williamsovou, ale zdaleka nejvíc se bavili při duelu českého tenisty s Britem Murrayem.

„Podpora fanoušků je u našeho sportu neodmyslitelná. Pro mě hrozně moc znamená, když oni mi dávají takovou lásku, tak já se snažím dávat tu lásku zpátky jak hrou, tak emocemi,“ uzavírá Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme