Dva roky nevím, co je dovolená, těší se tenista Štěpánek na odpočinek

Na olympijských hrách v Riu získal Radek Štěpánek bronzovou medaili v mixu, pak se úspěšně probíjel do hlavní soutěže dvouhry grandslamového US Open, kde už na soupeře nestačil. Krátce na to vypadl i z mužského deblu. Spíš než zlomený ale opouštěl New York motivovaný do dalšího tréninku, i když krátkou dovolenou si teď po dlouhém zápřahu zřejmě dopřeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek se chce na konci roku vrátit na tenisové turnaje

Tenista Radek Štěpánek se chce na konci roku vrátit na tenisové turnaje | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Samozřejmě Rio byl vrchol, ale já už hraju v podstatě půl roku skoro bez pauzy. Budu si potřebovat trochu odpočinout. Dva roky nevím, co to je dovolená, takže to zařadíme do programu, abych na pár dní někde vypnul a nabil se na zbytek roku, protože se na to těším. Mám sezonu dobře rozjetou, takže bych v tom nasazení a v té formě chtěl skončit,“ přeje si Štěpánek.

Kvůli dlouhotrvajícím zdravotním potížím nastupoval do sezony s vědomím, že bude o každý velký turnaj včetně grandslamových bojovat v kvalifikaci. Teď po US Open ho dělí už jen pár míst od nejlepší stovky a šance, že by se už příště v Austrálii dostal do hlavní soutěže, je už celkem solidní.

„Trošku mám v hlavě, že bych mohl pokořit svůj rekord, který držím na ATP, nejvíc kvalifikování za rok. Mám dobře našlápnuto – devět. Ještě zbývá do konce roku pár turnajů, tak uvidíme. Samozřejmě bych si to chtěl do příštího roku do grandslamů zajistit bez kvalifikace,“ doufá Štěpánek, ale přiznává, že kvalifikace mu vždycky dodají spoustu sebevědomí do zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Trošku mám v hlavě, že bych mohl pokořit svůj rekord, který držím na ATP, nejvíc kvalifikování za rok,“ říká Radek Štěpánek

„Mám jich odehraných hodně, jsou to příjemné starosti, ale pak zase na některých turnajích dochází síly. Je to proces, hodně tvrdá a těžká cesta nahoru a myslím, že jí procházím zatím hodně dobře,“ věří Štěpánek a také proto teď potřebuje aspoň krátkou dovolenou.

Vysněné místo nemá, prý na tom ani tak nezáleží, kde bude, hlavně že bude mít pár dní klidu od kondičního kouče Marka Všetíčka, říká z legrace.

„Jak se znám, tak mě stejně po třech dnech začnou svrbět ruce i nohy. Já to stejně moc dlouho nevydržím, ale teď posledních šest měsíců jsem žil jen tenisem. Těch pár dní, kdy na mě nebude čekat budík, trénink a Všéťa ráno - tyhle věci odpadnou. Těším se také domů na rodinu a lidi, které skoro vůbec nevidím.“

Klidnější tréninkový plán mezi zápasy Kvitové svědčí. Ve volném dni vynechává tenis a jde do fitka

Číst článek

I zásluhou Všetíčka se český tenista i v sedmatřiceti letech ještě může na okruhu ATP utkávat s těmi nejlepšími. A ani nemusí myslet na konec kariéry, i když už sonduje, v čem by jednou mohl být také úspěšný.

„Ke mně chodí spousta nabídek, co po kariéře. Momentálně jsem hráč, ale určitě se mi tvoří myšlenka, co budu dělat potom. Určitě vím, že zůstanu ve sportu, protože to vím, že to je jediná věc, kterou umím a které doopravdy rozumím. Zažil jsem ve sportu snad vše, co se dá. Tohle bych mohl předat dál a nemyslím, že to musí být jenom v tenise, ale vlastně přístup a příprava se dá využít,“ říká Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme