Čeští tenisté si zahrají semifinále Davis cupu se Srbskem

Český daviscupový tým se v semifinále soutěže utká se Srbskem, které má už jistý postup přes Chorvatsko. Česká republika dohrává už vítězný čtvrtfinálový zápas v Chile.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Dlouhý

Lukáš Dlouhý | Foto: Česká sportovní

Chile – Česká republika 1:4

Jorge Aguilar – Lukáš Dlouhý 6:1, 7:6(6)

Kapitán českého týmu dal možnost Lukáši Dlouhému ukázat se také ve dvouhře. Ten se ale proti Aguilarovi, který nahradil v sestavě týmovou jedničku Massua, viditelně trápí. První game získal až za stavu 0:5 a nakonec sadu ztratil hladce – 1:6.

Druhý set už byl vyrovnanější. První dvě hry získal Chilan a následné dva zase Dlouhý. Následně ovšem český deblový specialista znovu ztratil své podání a v šesté hře nedokázal proměnit ani jeden ze čtyř break ballů. To se mu ale povedlo v osmé hře a set nakonec dospěl do zkrácené hry, kterou prohrál písecký rodák 6:8 a celou sadu 6:7.

Přehrát

00:00 / 00:00

Průběh třetího hracího dne očima Miroslava Augutina

Cristobal Saavedra-Corvalan - Ivo Minář 6:7(5), 2:6

Mladý, teprve 19-ti letý, domácí tenista se rozhodně své premiéry v Davis cupu nezalekl a Minářovi byl rozhodně větším soupeřem než v pátek Massu. Dobře servíroval, měl vyrovnané všechny údery a výborně se pohyboval po rozměklém kurtu.

Minář si však proti Massuovi zvedl sebevědomí a znovu předvedl, že se velmi zlepšil na servisu. Ten si oba hráči v průběhu dvanácti her drželi s přehledem a osudu první sady musel rozhodnout až tei-break.V něm si hned v úvodu vypracoval náskok český hráč a set dovedl do vítězného konce – 7:6.

Ve druhém setu už se naplno projevily zkušenosti Ivo Mináře. Ve třetí hře poprvé sebral soupeři servis a zopakovat se mu tompodařilo i ve hře sedmé. Když si své podání bez problémů podržel, zvítězil 6:2.

Čeští tenisté pojedou v září k semifinále Davisova poháru do Srbska. O jeho výhře 3:1 nad domácím Chorvatskem rozhodl ve Splitu druhý hráč světa Novak Djokovič po vítězství 6:3, 6:3 a 6:2 nad Marinem Čiličem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme