Favoritem je Nadal, ale Tomášovi věřím, říká Jiří Novák

Tomáš Berdych se odpoledne v Londýně pokusí o postup do semifinále Turnaje mistrů. V cestě mu stojí světová jednička Rafael Nadal ze Španělska. K jistotě postupu by přitom potřeboval vyhrát 2:0 na sety.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Berdych má zatím v Londýně vyrovnanou bilanci - jednu výhru a jednu prohru. Za jistých okolností může postoupit, i když s Nadalem prohraje, ale jistoty jsou v postupových počtech pouze dvě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Novák hodnotil šance Tomáše Berdycha v Ranním interview Radiožurnálu

Jestliže poměrem 0:2 prohraje, končí. Jestliže zvítězí 2:0 na sety, nemusí se ohlížet na večerní zápas Djokoviče s Roddickem a jde dál.

Bývalý český tenista Jiří Novák, který si zahrál na Turnaji mistrů před osmi lety v Šanghaji, věří, že takový výsledek je v silách jeho následovníka.

„Všichni víme, že to bude nesmírně těžké utkání, protože Rafael Nadal je světovou jedničkou a je to asi momentálně nejlepší hráč světa. Zápas bude určitě těžký, ale na druhou stranu je příjemné, že člověk si to může sám vybojovat. Tomáš na to má, protože dokázal už Nadala porazit,“ říká Novák.

Receptem na Nadala je podle něj vnutit mu styl, na který není zvyklý, a agresivní hra. „Nadal je veliký bojovník, velice dobře se pohybuje a vrací prakticky každý balón přes síť v relativně vysoké razanci, takže je velice těžké hrát i na riziko, protože když to malinko nejde, tak potom z toho plynou i nevynucené chyby,“ poukázal na Španělovy přednosti.

Za hlavního favorita Turnaje mistrů ale Jiří Novák považuje Švýcara Rogera Federera: „Papírově je to Nadal, ale herně je to Federer, který je pro mě jedním z nejlepších hráčů historie, ale i současnosti, protože za poslední dva tři měsíce uhrál výborné výsledky. Nadal před Masters měsíc a půl nehrál, protože měl zdravotní problémy.“

Utkání Tomáše Berdycha s Rafaelem Nadalem začíná v 15 hodin, Radiožurnál o něm bude aktuálně informovat.

Martin Hromádka, Petr Král Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme