Fed Cup je speciální. Všechno klape tak, jak má, chválí si Kvitová

České tenistky si počtvrté za posledních pět let zahrají fedcupové finále. O svém postupu rozhodly už po první nedělní dvouhře. Petra Kvitová v ní potvrdila, že je v týmové soutěži velkou oporou, a i když má za sebou sportovně složitější období s téměř dvouměsíční zápasovou přestávkou, vyhrála oba své duely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým oslavil postup do finále Fed Cupu tradičním vítězným kolečkem

Český tým oslavil postup do finále Fed Cupu tradičním vítězným kolečkem | Zdroj: ČTK

Kvitová ve Fed Cepu uspěla podeváté z posledních deseti duelů. Individuální statistice ale přehnaný význam nepřikládá.

„Týmová soutěž je od toho, že ji hraje více hráček, ne jen jedna. Je dobré, že na to nejsem sama. Holky máme velice kvalitní, a o to se mi hraje lépe,“ vysvětlovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petře Kvitové se ve Fed Cupu daří. Vyhrála devět z posledních deseti zápasů. Za její povedenou sérií je prý dobrá atmosféra v českém týmu

I když se necítíte optimálně, tak během fedcupového týdne ze sebe dostanete to nejlepší. Čím to je?

Nevím. Týmové soutěže mám ráda. Fed Cup je speciální. Hrajeme dvakrát třikrát do roka, máme speciální tým, ve kterém si sedneme hráčsky a i jako lidi. Atmosféra je vždycky dobrá. Všechno klape tak, jak asi má, plynule. A od toho se pak odvíjí ten víkend. Když vidíte lavičku, tak si uvědomíte, že nehrajete za sebe, ale za holky a realizační tým. Plná hala je navíc plná hala, tam nikdo nechce zklamat.

Tenistky si ve Fed Cupu zahrají o další titul, postupový bod zařídila Kvitová

Číst článek

Někoho taková bouřlivá atmosféra ale stáhne dolů. Kdy jste začala vnímat, že vám pomáhá?

Když jsem začínala ve Fed Cupu, tak v sobotu jsem hrála líp, a v neděli naopak ne. Přičítala bych to ale spíš fyzičce. Fed Cup jsem měla vždycky ráda. Tím, že se v Česku během roku moc nepředstavíme, tak na něj přijedou známí, rodiče, přítel. Je to vždy něco jiného, už to ale známe a víme, do čeho jdeme. Není to vždy jednoduché, ale jak jsme starší, tak nám to ve Fed Cupu jde lépe (smích). I když jsme některé vynechaly první kolo, tak to mladé hráčky zvládly, cože je super, že se o ně můžeme opřít.

Chuť hrát finále máme stejnou jako na začátku, říká fedcupový kapitán Pála

Číst článek

Vám je pětadvacet let. Cítíte, že se tenista opotřebovává rychleji než ostatní sportovci? Sezona je dlouhá, skoro bez přestávky.

Pravda, sezona je dlouhá. Na to jsem přišla letos, a proto jsem si dala pauzu (úsměv). Neříkám, že se cítím stará, ale přece jenom tam máme Káju (Karolína Plíšková, pozn. red.), té je jednadvacet a všichni říkají, jak je mladá, takže já už se cítím tak trochu staře, i když to není pravda (smích). Máme jinak více mladých hráček, které můžou hrát v budoucnu dobře, a to je pozitivní.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme