Fedcupová nominace je odtajněná, do Švýcarska odjede Plíšková, Strýcová, Allertová a Hradecká

Poprvé v roli týmové jedničky se 16. a 17. dubna ve švýcarském Lucernu představí Karolína Plíšková. Českou nejlepší hráčku posledních dvou týmových utkání doplní Barbora Strýcová, Lucie Hradecká a mladá naděje Denisa Allertová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková je blízko vyrovnání fedcupového finále

Karolína Plíšková je blízko vyrovnání fedcupového finále | Zdroj: Reuters

Při neúčasti stabilních opor Petry Kvitové a Lucie Šafářové, které se z utkání omluvily, měl kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála ztíženou pozici. O pozici týmové jedničky ale nemohlo být pochyb.

Karolína Plíšková pomohla fantastickým výkonem Češkám k zisku týmové trofeje v loňské sezoně. Letos se v prvním kole třemi body zasloužila o vítězství nad Rumunskem.

„Jsem rád za sestavu, kterou máme, a tak silný tým, jaký můžu v čele s Kájou mít. Máme nejlepší hráčky této sezony a máme alternativy do dvouher i do čtyřhry a můžeme to volit dle vývoje,“ řekl Pála při dnešním oznámení nominace.

Švýcarský tým tvoří světová desítka Belinda Bencicová a sedmnáctka Timea Bacsinszká. Ve výběru kapitána Heinze Günthardta nechybí ani bývalá světová jednička Martina Hingisová, jež je po svém comebacku deblovou jedničkou. Čtvrtou hráčkou sestavy je třiadvacetiletá Viktorija Golubicová.

„Nominace Švýcarek je bez překvapení a je to silný tým. Utkání je to naprosto vyrovnané a já věřím holkám a jejich výkonům ve fedcupu,“ řekl Pála.

Češky vyhrály soutěž čtyřikrát za posledních pět let a útočí na hattrick, což v minulosti dokázal tým s Helenou Sukovou a Hanou Mandlíkovou v letech 1983 až 1985.

Švýcarky jsou mezi nejlepší čtveřicí ve Fed Cupu poprvé od roku 1998. Ve stejném roce uhrály také jediné vítězství nad českými tenistkami z dosavadních šesti vzájemných duelů a všechny tři body tehdy zařídila právě Hingisová.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme