Federer má třetí letošní titul. V Miami porazil ve finále Nadala

Švýcarský tenista Roger Federer získal v Miami svůj třetí letošní titul. Ve finále si poradil se svým odvěkým rivalem Rafaelem Nadalem 6:3 a 6:4. Osmnáctinásobný grandslamový šampion zvítězil nad španělským tenistou počtvrté v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střídání stráží - Rogera Federera na čele tenisového žebříčku střídá Rafael Nadal.

Střídání stráží - Rogera Federera na čele tenisového žebříčku střídá Rafael Nadal. | Zdroj: Reuters

Na Australian Open v roce 2014 naposledy porazil Rafael Nadal Rogera Federera. Od té doby se spolu tito tenisté střetli čtyřikrát a pokaždé byl v roli vítěze Švýcar. Naposledy v neděli v Miami na turnaji Masters 1000.

Federer vyhrál ve dvou setech. V prvním si oba rivalové dlouho drželi svá podání. Za stavu 4:3 pro letošního vítěze Australian Open ale ztratil Nadal po shodě svůj servis. Federer poté s přehledem své podání uhájil.

Podobný průběh měla také druhá sada, ve které si oba tenisté drželi svůj servis do stavu 4:4. Poté ale Nadal znovu nezvládl koncovku a Federer při svém podání využil hned první mečbol.

Česká tenistka Barbora Strýcová bojovala ve finále ženské čtyřhry o titul po boku Indky Mirzaová. Ve dvou setech ale tato dvojice nestačila na kanadsko-čínský pár Dabrowská/I-fan Sü. V první sadě prohrál indicko-český pár 4:6, ve druhém pak 3:6.

Finále mužské dvouhry ATP Miami (tvrdý povrch, dotace: 7 375 695 dolarů):

Federer (4-Švýc.) – Nadal (5-Šp.) 6:3 6:4

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme