Federer překonal i vlastní očekávání, v Indian Wells získal jubilejní triumf

Švýcarský tenista Roger Federer porazil ve finále v Indian Wells krajana Stana Wawrinku 6:4, 7:5 a získal jubilejní 90. titul z okruhu ATP v kariéře. V kalifornské poušti vyhrál pětatřicetiletý bývalý první hráč světového žebříčku pátou trofej a je i zdejším nejstarším vítězem v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer získal 90. titul v kariéře

Roger Federer získal 90. titul v kariéře | Zdroj: Reuters

Federer pokračuje v úchvatném vstupu do sezony po loňských zdravotních problémech a půlroční nucené pauze. V lednu vybojoval na Australian Open 18. grandslamový titul a nyní na podniku, který je považován za pátý grandslam, neztratil cestou za vítězstvím ani set.

„Rozhodně jsem překonal i svá vlastní očekávání. Mým cílem bylo, abych se do Wimbledonu dostal do elitní osmičky. Tohle je prostě start jako ze snu," pochvaloval si na kurtu Federer, jenž sezonu zahájil na 16. místě žebříčku. Po triumfu v Indian Wells bude už na šesté příčce.

Roger Federer v Praze: Známí mi závidí, Laver Cup bude jedinečná akce

Číst článek

„Chápu ty řeči o tom, že se zase stanu jedničkou, když teď Andy (Murray) a Novak (Djoković) nehrají dobře, a snažím se tomu pomoct. Ale tohle je můj 90. titul a tak si ho nejdřív zkusím užít," řekl otec čtyř dětí. "Doufám, že mi tělo dovolí hrát dál," dodal.

Devátý nasazený Federer proměnil v Indian Wells v pátý titul sedmou finálovou účast a vyrovnal tak rekordní bilanci Novaka Djokoviće v počtu trofejí. Dosud nejstarším šampionem v Indian Wells byl Jimmy Connors, který v roce 1984 triumfoval jako jednatřicetiletý.

Třetího hráče světového žebříčku Wawrinku, který tu hrál finále poprvé, porazil za 80 minut podvacáté v kariéře a počtvrté v řadě. Vyhrál i letošní vzájemné semifinále v Melbourne.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 913 405 dolarů):
Dvouhra - finále:
Federer (9-Švýc.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:4, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme