Federer si zahrál na parníku s Berdychem. Těším se, až nastoupíme na Laver Cupu, řekl Švýcar

EXKLUZIVNĚ. Osmnáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer zavítal na krátkou návštěvu do Prahy. Ve městě ho provázel český reprezentant Tomáš Berdych, se kterým propagovali novou týmovou soutěž Laver Cup. Oba tenisté si spolu krátce zahráli na speciálním kurtu při projížďce na Vltavě, po které pětatřicetiletý Švýcar poskytl exkluzivní rozhovor Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer Tomáš Berdych

Roger Federer Tomáš Berdych | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Rodák z Basileje Roger Federer už hrál tenis na mnoha místech. Kromě úžasných arén se představil také na místech, kde se běžně tenis nehrává. Například před milánským dómem, na lodi v Hamburku nebo v amfiteátru v italské Veroně.

Teď jste si chvilku zahrál na lodi na Vltavě, jaké z toho máte zážitky?
Byla to zábava. Zahrát si na lodi u Karlova mostu s výhledem na Pražský hrad bylo opravdu krásné a rád jsem to udělal. Navíc proti Tomášovi, se kterým se znám z turnajů. Je mi ctí propagovat Laver Cup. Hodně lidí na nás mávalo z mostu, také na Staroměstském náměstí se sešlo hodně lidí, aby zahlédli alespoň kousek toho, co se chystá na září. Děkuji všem, kteří nás přišli podpořit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Švýcarský tenista Roger Federer si našel čas na prohlídku Prahy

S Berdychem jste odehrál hodně zápasů. V Laver Cupu byste ale mohli nastoupit v jednom týmu…
Už jsme proti sobě hráli mnohokrát a jako soupeři se spolu ještě určitě potkáme, ale bude fajn, pokud bychom se v září sešli v jednom týmu. Myslím, že Tomáš bude mít motivaci dostat se do turnaje přímo a ne přes divokou kartu, kterou by musel dostat od Björna Borga. Příští týden hrajeme oba v Dubaji a Tomáš má skvělou formu. Hrál jsem proti němu skoro dvacetkrát a dobře si pamatuju některé těžké porážky z minulosti.

Laver Cup je plánovaná tenisová soutěž, která se bude konat prvně od sezony 2017. První ročník začne mezi 22.-24. zářím v Praze. Proti sobě nastoupí výběry Evropy (trenér Björn Borg) a světa (John McEnroe). Každý tým bude reprezentovat šest tenistů. Během tří dnů se odehraje 12 zápasů (9 dvouher a 3 čtyřhry).

Český reprezentant vás také provedl Prahou. Byl dobrým průvodcem?
Ano, byl. Bylo znát, že na tu pozici není úplně zvyklý, ale hodně se snažil. Byl přátelský a těším se, že se tu s ním potkám v září. Myslím, že budeme mít více času a nebude to tak hektické, jako teď na lodi.

Mluvil jste krátce o Praze. Máte rád historii?
Mám a líbí se mi i pražská. Stejně tak mám rád i tenisovou historii, která je velmi bohatá. Rád se občas ohlížím do minulosti, i když žijeme teď a tady a musíme se koukat především dopředu.

Jaroslav Plašil, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme