Finále Masters: Nejlepší hráč současnosti Djoković proti nejúspěšnějšímu hráči historie Federerovi

Finále Turnaje mistrů mohlo mít jen sotva hvězdnější obsazení. O poslední individuální titul sezony se v Londýně utkají zřejmě nejúspěšnější hráč profesionální éry Roger Federer a nejlepší hráč současnosti Novak Djoković, který má stále šanci jako první tenista v historii vyhrát čtyřikrát za sebou Turnaj mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković prošel do finále přes Švýcara Stana Wawrinku po velké bitvě

Novak Djoković prošel do finále přes Švýcara Stana Wawrinku po velké bitvě | Zdroj: Reuters

Jejich portréty jsou na obálce oficiálního programu a také na většině plakátů. V londýnské O2 aréně jsou postavy Rogera Federera a Novaka Djokoviće nejvýraznější ze všech.

Švýcar vyhrál 17 grandslamových titulů, drží řadu rekordů a ještě dost jich může vylepšit, osmadvacetiletý Srb má zase životní sezonu, ve které jen zcela výjimečně prohrává. Však také před zápasem připomněl, že ať se stane v dnešním finále na dvorci cokoli, bude to stejně nejlepší rok kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novak Djoković má stále šanci jako první tenista v historii vyhrát čtyřikrát za sebou Turnaj mistrů, ve finále se utká s Rogerem Federerem

„Má úžasné údery, return měl vždycky parádní, celý rok skvěle servíruje. Je schopný hrát bez chyb. Všechno dělá dobře. A když je někdo takto dobrý, nebývá mu než popřát mu, ať příští rok nemá tolik štěstí,“ zhodnotil výjimečnost Novaka Djokoviće i Rafael Nadal, Španěl, který s ním prohrál v Londýně naposledy.

V této sezoně porazili srbského tenistu pouze čtyři hráči, a jenom Roger Federer dokázal vítězství zopakovat. I proto má dnešní finále nejlepší možné složení.

Švýcar Roger Federer věří, že by mohl být sebevědomější, když teď Novaka Djokoviće před pár dny porazil ve skupině. Považuje to za menší výhodu pro sebe, jenže také ví, že velké zápasy v této sezoně vyhrával soupeř, který má zase dost sebedůvěry po všech těch titulech a vítězstvích, které v životním roce posbíral.

Fanoušky snad čeká v londýnské O2 aréně velké finále, s celosvětově nejobdivovanějším tenistou Rogerem Federerem a králem posledních let Novakem Djokovićem.

„Djoković hraje velice dobře, protože nekazí. Za druhé hraje rozumně. Ví, kdy má risknout, nehraje zbytečné vabankovky, že by riskoval až moc k lajnám. On to má prostě rozmyšlené. A fantastický je i v pohybu,“ všímá si jeden z nejslavnějších českých tenistů Jan Kodeš, který bude také dnešní finále od 19 hodin v dějišti Turnaje mistrů sledovat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme