Francie hraje se Švýcarskem ve finále Davis Cupu nerozhodně 1:1

Finále tenisového Davis Cupu mezi Francií a Švýcarskem je po prvním dni nerozhodné 1:1 na zápasy. Úvodní duel v Lille vyhrál Stan Wawrinka nad domácím Jo-Wilfriedem Tsongou 3:1 na sety. Ve druhém utkání naopak Švýcar Roger Federer podlehl Gaëlu Monfilsovi hladce 0:3 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francii zařídil vyrovnání Gaël Monfils, který porazil Rogera Federera

Francii zařídil vyrovnání Gaël Monfils, který porazil Rogera Federera | Zdroj: Reuters

Na fotbalový stadion v Lille, kde je dvorec postavený, zavítalo 27 432 diváků, což je nejvyšší daviscupová návštěva v historii soutěže. Domácím tenistů ale v prvním finálovém duelu nepomohla.

Wawrinka v úvodním setu francouzskou jedničku přehrával a první bod získal rychle za 26 minut. Tsonga se ani poté nevyvaroval chyb, ale ve druhé sadě sebral švýcarskému soupeř podání a doservíroval na 1:1.

Další dva sety ale patřily znovu Wawrinkovi. Třetí sadu rozhodl v šesté hře, když za stavu 3:2 dokázal Tsongu brejknout a náskok si udržel až do konce. Ve čtvrté sadě sebral Tsongovi servis hned dvakrát a po dvou hodinách a 24 minutách proměnil hned první mečbol v utkání.

Monfils se na Federera dobře připravil

Poté se na kurt postavil Federer s Monfilsem, který zápas proti světové dvojce zvládl na jedničku po taktické stránce. Využil toho, že Federa trápí bolesti zad, míč držel dlouho ve výměnách a přinutil soupeře k chybám.

Monfils musel odvracet pouze dva brejkboly v úvodním setu, sám naopak Federerovi sebral v utkání hned pět servisů. Duel ukončil za hodinu a 45 minut při podání švýcarského hráče, když zužitkoval první vybojovaný mečbol.

V sobotu je na programu čtyřhra, která přiblíží jeden z týmů k vítězství. V neděli by měli hrát Federer s Tsongou a případně na závěr Wawrinka s Monfilsem.

Finále tenisového Davisova poháru v Lille (hala, antuka):

Francie - Švýcarsko 1:1 po prvním dnu
Tsonga - Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6, Monfils - Federer 6:1, 6:4, 6:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme