Francouzi fandí Lucii Šafářové. Na Roland Garros ji čeká finále se Serenou Williamsovou

Česká tenistka Lucie Šafářová bude dnes odpoledne ve finále francouzského Roland Garros bojovat s Američankou Serenou Williamsovou. Dosud vítězné tažení turnajem, které Šafářová předvedla, vzbudilo ve Francii velké ohlasy a podle mnohých Francouzů má Češka šanci i v posledním zápase.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se nesvíjí v křečích, ale radostí. Na French Open ještě neztratila ani set

Lucie Šafářová se nesvíjí v křečích, ale radostí. Na French Open ještě neztratila ani set | Zdroj: Reuters

Zápas Tsongy s Wawrinkou sledovali všichni diváci s napětím, finálový duel ženské dvouhry zřejmě podobný náboj mít nebude. Přesto se na něj diváci těší.

Šedesátiletá francouzská milovnice tenisu tvrdí, že se před několika lety na zápasy žen nikdo nedíval, protože je nepovažoval za srovnatelné s muži. Ale to se prý změnilo, i když podle dalšího z návštěvníků Roland Garros není mnoho novinářů, kteří by ženskému tenisu rozuměli.

Přehrát

00:00 / 00:00

O názoru na šance Lucie Šafářové ve finále French Open mezi fanoušky na Roland Garros natáčel zpravodaj ČRo ve Francii Jan Šmíd

Lucie Šafářová se přes noc stala miláčkem Francie. Mnozí fanoušci se cítí dotčeni, když se jich zeptáte, jestli ji znali už před turnajem. Odpovídají, že pro ně žádnou neznámou tváří nebyla.

Srbský novinář Milan Batinica tvrdí, že pro celé Srbsko byla porážka Ivanovičové velkým zklamáním, protože všichni očekávali, že vyhraje. Na druhou stranu ale prý byli u nich doma překvapeni tím, jak Šafářová hrála, a to i v úvodu zápasu, když prohrávala.

Serena hraje psychologickou hru, Šafářová se chce soustředit jen na sebe

Číst článek

Paul Myers z Radio France International je přesvědčen o tom, že poté, co porazila Šafářová Šarapovovou, nemůže být nikdo překvapen tím, že se dostala až do finále. A nemá logicky strach ani ze Sereny Williamsové.

Dlouholetý novinář je přesvědčen o tom, že rozhodne její mentální stav, jestli se dokáže přizpůsobit tomu, že hraje proti vítězce téměř dvou desítek grandslamů a současně světové jedničce.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme