Grandslam je víc než post světové jedničky, říká Kvitová na začátku sezony

Tenistka Petra Kvitová začíná svou další sezonu, v čínském Šen-čenu do ní vstupuje jako čtvrtá hráčka světa. Vítězka ankety Sportovec roku má nového kondičního trenéra a tradičně vysoké cíle, soustředit se chce hlavně na grandslamové turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila v Pekingu do semifinále díky obratům v obou setech

Petra Kvitová postoupila v Pekingu do semifinále díky obratům v obou setech | Zdroj: Reuters

„Ráda bych přidala nějaký grandslamový titul, ale víme, jak je to těžké. Po tom prvním (Wimbledon 2011, pozn. red.) mi to dlouho trvalo, tak doufám, že nebudu tak dlouho čekat,“ přála si Petra Kvitová před odletem do Asie, kde dnes vstupuje do sezony 1. kolem turnaje v Šen-čenu.

Pokud velký úspěch přijde, může se Petra Kvitová dostat i na první místo světového žebříčku. Ale nad tím nepřemýšlí. „V hlavě to nemám a možná je to lepší. To číslo se odvíjí od výsledků v sezoně a spíš se upínám na hru. Pro mě je asi víc grandslam než být světovou jedničkou,“ přiznává tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány Petry Kvitové a změnu v realizačním týmu tenistky zjistil reportér ČRo Martin Charvát

Na rozdíl od mužských kolegů nebo Polky Radwaňské Kvitová nechce přibrat do svého týmu některou z bývalých hvězd jako tzv. superkouče, ale jednu změnu přece jen udělala:

„Angažovala jsem nového kondičního trenéra, se kterým nám to funguje po pracovní i lidské stránce. Je výborný člověk, je s ním sranda, ale na druhou stranu umí navrhnout plán, o kterém jsi myslím, že mi pomůže,“ chválí čtvrtá hráčka světa práci Němce Alexe Stobera.

Kvitová první zápas roku zvládla za hodinu, v Šen-čenu postupuje i Smitková

Číst článek

„Je to zatím jen začátek, na kterém pracujeme, ale doufám, že když bude celý rok u mě, můžeme to zvednout. Když na tom budu lépe fyzicky, budu moct produkovat trošku jiný a lepší tenis,“ přeje si na začátku sezony Petra Kvitová.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme