H+H proti sobě. Bylo to nepříjemný, řekla Hradecká po výhře nad Hlaváčkovou

Jsou chvíle, kdy se i úspěšný pár musí rozdělit. Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká běžně bojují na kurtu spolu, ale teď v prvním kole turnaje WTA v Praze si olympijské medailistky z ženského deblu zahrály proti sobě. Úspěšnější byla druhá jmenovaná, která svou partnerku ze čtyřhry zdolala 6:4 a 6:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Když si šly Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v týdnu před turnajem zahrát tréninkový zápas, ještě netušily, že si to za pár dní zopakují o peníze a body do žebříčku.

Teď postupně přiznávají, že to rozhodně nebylo jejich přání. „Když člověk vidí ten los, tak se tomu trochu zasměje. Není to něco, co by si dobrovolně vybral. Byla bych ráda, kdybychom obě postoupily do druhého kola. Takhle bylo jasné, že postoupí jen jedna,“ mrzelo Hlaváčkovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdyby takhle servírovala, tak jí v tom nebudu bránit. Dát v tomhle počasí devět es, není špatný, pochválila po porážce svou soupeřku Andrea Hlaváčková

„Bylo to zvláštní a možná i trošku nepříjemný. Já byla strašně nervózní, protože přeci jenom člověk není zvyklý na to, že má spoluhráčku proti sobě,“ řekla Hradecká, která v zápase zvítězila.

Má lepší formu a výtečně servírovala, pochválila svou soupeřku Hlaváčková v naději, že si třeba její deblová partnerka některé povedené rány schovala i pro další společné zápasy ve čtyřhře.

„Rozhodně kdyby takhle servírovala, tak jí v tom nebudu bránit. Dát v tomhle počasí devět es, není špatný,“ ocenila Hlaváčková. Na dvorcích Sparty to ještě nebude, společnou čtyřhru si obě dvě zahrají až zase jindy.

Karolína Plíšková zvládla vstup do Prague Open, duel deblových spoluhráček vyhrála Hradecká

Číst článek

„Lucka potřebuje hrát naplno kvalifikaci v Madridu, která začíná už v pátek. Kdybychom tady hrály debla, dojížděla by tam pozdě, takže jsme se domluvily, že ho hrát nebudem. Je mi to líto, Lucce určitě taky. Chtěly jsme se před olympiádou ukázat českým fanouškům, ale bohužel,“ vysvětlila Hlaváčková.

„Když tady budu na singla, tak ráda, žádný brek. Naštvaná nebudu, když vydržím co nejdýl. Šlo o to, že kdybychom s Andy hrály debla a nestihla bych kvůli tomu v Madridu kvalifikaci singla, tak by mě to mrzelo,“ doplnila svou spoluhráčku vítězka vzájemného zápasu Hradecká.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme