Hlaváčková zvládá první čínská slovíčka. Hraje skvěle, chválí staronovou spoluhráčku

Hrají spolu jen krátce, ale zato velmi úspěšně. Hned na prvním společném turnaji v Číně získaly titul a na tom ještě významnějším na to teď mohou navázat. Andrea Hlaváčková a Číňanka Šuaj Peng na Australian Open v Melbourne porazily olympijské vítězky z Ruska Makarovovou a Vesninovou a na grandslamu už jsou v semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková do finále Wimbledonu ve čtyřhře nepostoupila (ilustrační foto)

Andrea Hlaváčková do finále Wimbledonu ve čtyřhře nepostoupila (ilustrační foto) | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Pro Andreu Hlaváčkovou jde o staronovou spoluhráčku, s Šuaj Pcheng už kdysi hrávala, ale toto nové období začalo nad očekávání úspěšně a ještě k tomu v Číně před spoustou fanoušků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andrea Hlaváčková se s Šuaj Pcheng dostaly na Australian Open už do semifinále

„Když člověk hraje s takhle oblíbenou Číňankou, má neskutečnou podporu diváků, vždycky jsou plné stadiony. Jsem ráda, že jsme vyhrály v Šen-čenu, byl to pro ní obrovský úspěch,“ říká o své spolupráce Pcheng Šuej Andrea Hlaváčková

Zatímco v hledišti Andree Hlaváčkové fanoušci z Číny přibývají, na sociálních sítích nikoli. „Oni totiž nemají Facebook ani Twitter, oni mají něco jiného. Je to škoda, taková silná země…,“ usmívá se česká tenistka.

Aby přešla na čínské sítě, na to si Andrea Hlaváčková netroufá, i když už nějaká slova umí. „Ráda říkám ‚pojď‘, to se řekne ‚ča-jo.‘ Děkuju se zase řekne ‚ši-šje‘, to říkám po zápase, když hraje dobře. A to hraje vždycky,“ říká Češka.

Nějaká čínská slovíčka se možná Andrea Hlaváčková ještě doučí, ale je nanejvýš pravděpodobné, že mezi nimi nebudou nadávky. Negativní emoce Šuaj Pcheng vůbec neukazuje, i když třeba něco na kurtu pokazí. „Ona nikdy nenadává. Maximálně se naštvaně pleskne, že něco mohla dát.“

V Melbourne ale zatím Šuaj Peng plácá mnohem častěji do dlaně spoluhráčky, zvlášť teď, když společně vyřadily olympijské vítězky Makarovou a Vesninovou.

„Strašná spokojenost. Poprvé jsem je s někým porazila, takže převládá velká radost,“ dodává semifinalistka ženské čtyřhry Australian Open Andrea Hlaváčková.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme