Hradecká s Pavláskem porazili na Hopmanově poháru Australany, ale do finále nepostoupí

Tenisté Lucie Hradecká a Adam Pavlásek si připsali na Hopmanově poháru první výhru, ale finále si nezahrají. Český pár po novoroční prohře s USA dnes v Perthu porazil domácí hráče Nicka Kyrgiose a Dariu Gavrilovovou 2:1 na utkání. Australané prohráli i svůj druhý zápas a neobhájí titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká

Lucie Hradecká | Zdroj: Reuters

S předstihem je jasné, že prvními finalisty soutěže jsou Američané, kteří po české dvojici porazili i Španělsko 3:0 a už nemůžou být předstiženi. Pavlásek s Hradeckou se tak ve čtvrtek střetnou se Španělskem o druhé místo ve skupině B.

V první dvouhře utkání s Australany odehrál Pavlásek (75. ATP) solidní zápas s Kyrgiosem. Proti třináctému hráči světa, jehož druhý servis měl občas rychlost až 215 km/h, si ale nevypracoval ani jeden brejkbol a prohrál 5:7 a 4:6.

Hradecká, která hraje místo zraněné Petry Kvitové, prohrála s Gavrilovovou první set 4:6, ale další dva vyhrála shodně 6:4. Zápas ukončila poté, co razantním vítězným bekhendem využila druhý mečbol.

O vítězi utkání rozhodla smíšená čtyřhra, která se hraje tzv. systémem Fast4 na čtyři vítězné gamy v setu. Český pár zvítězil 3:4 (1:5), 4:3 (5:1) a 4:2. „Lucka byla úžasná. Jsme šťastní, že jsme porazili obhájce titulu," řekl Pavlásek na kurtu.

Zápas skončil hodinu před půlnocí místního času a nejhlasitější v hledišti byli čeští fanoušci. Bronzová olympijská medailistka z Ria de Janeira ze smíšené čtyřhry Hradecká divákům po utkání do mikrofonu v češtině poděkovala: „Díky, že jste přišli. Díky vám jsme vyhráli."

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu (Austrálie):
Skupina B:
ČR - Austrálie 2:1
Pavlásek - Kyrgios 5:7, 4:6, Hradecká - Gavrilovová 4:6, 6:4, 6:4, Hradecká, Pavlásek - Gavrilovová, Kyrgios 3:4 (1:5), 4:3 (5:1), 4:2.

USA - Španělsko 3:0
Sock - F. López 3:6, 6:2, 6:3, Vandewegheová - Arruabarrenaová 6:2, 6:4, Vandewegheová, Sock - Arruabarrenaová, F. López 4:3 (5:3), 3:4 (2:5), 4:3 (5:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme