Hrdinka určitě nejsem, hlásila po svém vystoupení ve Fed Cupu Karolína Plíšková

České tenistky vyhrály v úvodním kole elitní série Fed Cupu v Rumunsku 3:2 na zápasy a v dubnovém semifinále se představí ve Švýcarsku. Velkou zásluhu na postupu má Karolína Plíšková, která zvítězila v obou singlových duelech a společně s Barborou Strýcovou i v rozhodujícím deblu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková se velkou měrou zasloužila o postup českého týmu do semifinále Fed Cupu

Karolína Plíšková se velkou měrou zasloužila o postup českého týmu do semifinále Fed Cupu | Zdroj: ČTK

Plíšková je první hráčkou od éry Nicole Vaidišové, která pod kapitánem Petrem Pálou vyhrála všechny tři utkání. Jako hrdinka se prý ale necítí.

„Určitě nechci být považována za nějakou hrdinku, protože za týmem stojí hodně lidí, takže to není jenom moje práce. I Petra (Kvitová, pozn., red.), která prohrála, se snažila ty body udělat, to se stane. A debla jsem vyhrála s Barčou (Strýcovou, pozn. red.), takže to určitě není jenom moje zásluha. Někdy to prostě vyjde takto, příště třeba můžu prohrát oba singly já,“ říkala Karolína Plíšková krátce po vítězné čtyřhře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Určitě jsou to jedny z mých největších vítězství, říkala Karolína Plíšková po třech výhrách ve Fed Cupu v Kluži

Karolína Plíšková ještě vylepšila to, co už se jí povedlo při fedcupovém finále v Praze.

Také tam otáčela stav 1:2 na zápasy, ale teď v Rumunsku dokázala jako týmová dvojka vyhrát i sobotní duel s hráčkou absolutní špičky. Navíc v cizím a bouřlivém prostředí, na pomalejším povrchu, který hře 23leté Češky tolik nesedí.

„Oba singly byly těžké. Oba byly na tři sety a vlastně i ten povrch tady byl pro nás všechny těžký, takže nebylo nic jistého. Určitě to je cenné, protože jsem poprvé porazila v singlu obě hráčky, ale cením si i toho debla, ve kterém jsem toho zatím moc nedokázala. Jsem tedy ráda za všechny tři zápasy. Vzalo mi to hodně energie, takže si teď vezmu nějaký den volno. Určitě jsou to jedny z mých největších vítězství,“ přiznala česká hráčka.

Fed Cup: Češky ovládly rozhodující čtyřhru a postoupily do semifinále

Číst článek

Plíšková porazila postupně světovou trojku Halepovou, Niculescuovou a společně s Barborou Strýcovou rumunský debl. A přestože týmová jednička Petra Kvitová poprvé v kariéře ztratila oba zápasy, postupují svěřenkyně kapitána Petra Pály poosmé v řadě do semifinále, ve kterém se v dubnu představí ve Švýcarsku.

„Bylo to těsné a jsem šťastný za holky, že to takto zvládly. Případná baráž by samozřejmě byla hodně těžká a teď se můžeme těšit na semifinále do Švýcarska. Čekali jsme, že to bude vyrovnané a nevěděli jsme, jak to bude probíhat. Zápasy ale proběhly v krásné atmosféře a myslím, že to byla nádhera a to i pro holky. Petře to sice dnes nevyšlo, ale podle mě hrála výborně. Ukázala, že tenis hrát umí,“ dodal nehrající kapitán týmu Petr Pála.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme