I přes vypadnutí si Kvitová polepší, těší se na Wimbledon

Po Roland Garros bude světovou dvojkou, ale na špičkové úrovni hrála v osmifinále turnaje pouze část utkání. Tenistka Petra Kvitová podlehla Švýcarce Timee Bacsinszké 1:2 na sety a jako další z favoritek skončila ještě před závěrečnými zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová odjíždí z Paříže po osmifinále, i tak se stane světovou dvojkou

Petra Kvitová odjíždí z Paříže po osmifinále, i tak se stane světovou dvojkou | Zdroj: Reuters

Tři ze čtyř nejvýše nasazených tenistek budou v závěrečných bojích French Open chybět. Jenže Rumunka Halepová a Ruska Šarapovová si oproti loňsku výrazně pohoršily, a tak se Petra Kvitová dostane poprvé od roku 2012 na druhou pozici světového žebříčku za suverénní Serenu Williamsovou.

„Číslo před jménem mi nic extra neříká. Samozřejmě je to hezké, ale fakt nevím, jak jsem se tam ocitla,“ bere Petra Kvitová žebříčkové postavení s rezervou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavní je, že mám tenis zase ráda, slyšel od Petry Kvitové reportér ČRo Jaroslav Plašil

Jako světová dvojka se může cítit jen těžko. V Paříži zahrála opravdu dobře jen jeden celý zápas, takže nakonec bere uhrané osmifinále ještě za dobrý výsledek. Tím spíš, když kvůli měsíčnímu odloučení od tenisu na přelomu zimy a jara nevěděla, co na kurtech předvede.

Třeba měsíc staré vítězství na antuce v Madridu bere tak trochu jako malý sportovní zázrak. „Nikdo to nečekal, ale fakt jsem tam hrála dobře. Nezlobím se, ale pro mě je asi teď důležité, že mám tenis zase ráda,“ říká 25letá tenistka.

Šafářová míří do top 10. O splnění cíle ji může připravit jen souhra okolností

Číst článek

Výsledky z Madridu mohou dávat české tenistce sebevědomí před nejoblíbenějším turnajem roku, Wimbledonem, kam pojede s respektem kvůli obhajobě titulu bodů, ale zase s velmi pozitivními zkušenostmi.

„To, že tam jedu obhajovat, znamená, že jsem tam něco hezkého uhrála,“ těší se na svůj zatím zdaleka nejúspěšnější grandslamový turnaj Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme