Inhalátor zůstává v tašce. Astma zatím Kvitovou v Austrálii neobtěžuje

Na tenisovém Australian Open patří mezi velké favoritky, ale zároveň ji limituje nepříjemná zkušenost z předchozích let. Petra Kvitová se už dvakrát vracela z Melbourne s nepořízenou, letos ale i díky zlepšené kondici a menším problémům s astmatem zaznamenala zatím 2 dvousetové výhry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se zatím na Australian Open příliš nevyčerpává, oba své zápasy vyhrála ve dvou setech

Petra Kvitová se zatím na Australian Open příliš nevyčerpává, oba své zápasy vyhrála ve dvou setech | Zdroj: Reuters

Fanoušci v Melbourne mohou ve velkém vedru využít i osvěžovače. Jde o velké fény, ze kterých proudí vlhký studený vzduch a v areálu jich je několik desítek. Tenisté takové vymoženosti nemají, i když by se, když je takový hic, možná hodily. Zvlášť těm, kteří, a které horké prostředí úplně nemilují.

Jednou z takových hráček je i Petra Kvitová, kterou v minulých letech počasí několikrát dostalo do úzkých. Letos se ale nejlepší česká hráčka drží statečně, a přestože mívá už několik let astmatické potíže, teď po zvládnutém druhém zápase na turnaji říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jedné ze změn v projevu Petry Kvitové na kurtech Australian Open si všiml reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Měla jsem inhalátor připravený v tašce, takže jsem byla připravená. Ale myslím si, že s medikací, kterou mám, za ty roky zlepšilo. Je to lepší i proto, že jsem zlepšila kondici,“ vysvětluje v současnosti nejlepší česká tenistka.

„Byl moment, kdy jsem trošku lapala po dechu, ale zrovna jsem si nemohla sednout. Ale když jsem si pak sedla a začala hrát, nijak mě to neovlivňovalo. Byla jsem na tom dobře a nemusela jsem si nic stříknout,“ těší Petru Kvitovou.

Na turnaji bylo poprvé nad třicet stupňů, k tomu velké vlhko. A pokud tuto kombinaci tenistka bez větších problémů ustála, může to svědčit o dobré fyzické, ale i psychické pohodě a také odolnosti.

V minulých letech byla česká jednička vyhlášená velký počtem třísetových zápasů. Ve svých utkáních často střídala výtečné okamžiky se slabším. Řadu z nich vyhrávala, ale stálo ji to spoustu sil. Teď propady v utkáních už tolik nepřipouští, a z devíti výher, které zatím v úvodu roku nasbírala je třísetová pouze jediná.

Třetí kolo mi nestačí, chci dál, říká Kvitová po druhé výhře na Australian Open

Číst článek

I teď v Melbourne ukazuje, jak moc ji záleží na tom, aby duely zbytečně nenatahovala. Vidět to bylo i v šestnáct minut dlouhém gemu druhé sady v zatím posledním představení na Australian Open.

„Ani si delší nepamatuju delší, když jsme podávala. Když returnuju, moc to nevnímám. Ale při servisu je špatné, když třeba dám ‚debla‘ (dvojchybu, pozn. red), pak zas eso a pak zas blbě,“ komentuje Petra Kvitová své zkušenosti z gemů, ve kterých servíruje.

Na Australian Open ji ale zatím servis velmi drží, a třeba teď v utkání s Němkou Monou Barthelovou odvrátila všech 5 brejkbolů soupeřky. Sama ví, že ještě vyhráno nemá, druhé kolo není nic, s čím by se chtěla spokojit, zároveň ji ale může uklidňovat, že je celkem dost věcí, o které se může v nové sezoně na dvorci opřít.

 

Hello from my lucky golf cart. Into the third round. Juchuuuu :) #ausopen

Een foto die is geplaatst door Petra Kvitova (@petra.kvitova) opJan 21, 2015 at 10:48 PST

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme