Italka Vinciová překazila Sereně Williamsové oslavy Grand Slamu, pak se omlouvala

Až se jednou bude vybírat největší překvapení tenisové historie, dost možná vyhraje právě aktuální příběh. Největší favoritka ženské dvouhry Serena Williamsová podlehla v semifinále US Open Italce Robertě Vinciové a přišla tím o možnost získat kalendářní Grand Slam.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová prohrála v semifinále US Open s Italkou Vinciovou a ztratila šanci na zisk Grand Slamu

Serena Williamsová prohrála v semifinále US Open s Italkou Vinciovou a ztratila šanci na zisk Grand Slamu | Zdroj: Reuters

Symbolický dort ze čtyřmi svíčkami už byl připravený, natěšení gratulanti také, jenže oslavy se na poslední chvíli ruší. Americkou superfavoritku totiž těsně před finálovým zápasem zastavila podceňovaná Italka, která se fanouškům na dvorci Arthura Ashe omlouvala za pokažené oslavy.

Veni, Vidi, Vinci má teď u svého hráčského profilu italská tenistka, která přišla na dvorec v roli jasného outsidera, pak viděla, že by mohla mít v utkání přece jen šanci, a když se jí v závěru nezalekla, tak také slavně zvítězila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Američanka Serena Williamsová byla blízko k zisku Grand Slamu, ale v semifinále US Open prohrála s Italkou Vinciovou

Vítězství Roberty Vinciové má obrovskou sportovní hodnotu. Porazila Serenu Williamsovou v sezoně, ve které Američanka jasně dominovala, navíc v závěrečné fázi grandslamu, kde už bývá Američanka rozehraná, ve třetím setu, které před tím favoritka neprohrávala.

Italka si užila spoustu slávy, vždyť snažení další ženy od doby Steffi Grafové o kalendářní grandslam bylo tou nejsledovanější událostí letošního US Open.

„Stefi k tomu přidala ještě zlatou olympijskou medaili, a to asi už nikdy neuvidíme. To je neuvěřitelný. Říkám, že je Grand Slam za kariéru, Grand Slam, když vyhraje někdo čtyři za sebou a pak kalendářní Grand Slam. A ještě zlatý Grand Slam, čtyři tituly v jednom roce plus zlatá medaile. Měl jsem štěstí, že jsem to u Stefi viděl,“ říkal ještě na začátku turnaje Ivan Lendl.

Těžko odhadovat, jakou bude mít Serena Williamsová další sezonu, ve které je také olympijský turnaj.

Američance bude 34, když se ale podívá zpátky na tu současnou, stále uvidí vyhraný Wimbledon a dohromady tři grandslamové tituly v kalendářním roce, takže i nějaká pozitiva přes současné velké zklamání.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme