Je empatický, což mi vyhovuje, pochvaluje si Kvitová spolupráci s kondičním koučem Vydrou

Jeden skvělý výsledek má v zádech, po druhém teď touží. Bronzová medailistka z olympijských her v Riu Petra Kvitová si zahraje v New Yorku o postup do čtvrtfinále US Open se světovou dvojkou Němkou Kerberovou. Chuť do tenisu má na konci dlouho složité sezony velkou, i díky kondičními kouči Davidu Vydrovi.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitova  v tenisové dvouhře skončila na třetím místě. Olympijské vítězství jí tak kromě bronzu přinese i 525 tisíc korun..JPG

Petra Kvitova v tenisové dvouhře skončila na třetím místě. Olympijské vítězství jí tak kromě bronzu přinese i 525 tisíc korun..JPG | Zdroj: Reuters

„Bez něj by to bylo hrozně těžké. Musím mu dát velký kredit, protože to, co se mnou absolvuje, zvládá velmi dobře. Myslím, že má na to dobrou povahu, že je takový hodně pozitivní. Hodně mi věří,“ říká Petra Kvitová.

Kondiční kouč David Vydra s českou tenistkou spolupracuje víc než rok, takže byl také u všech složitostí, které v posledních měsících českou tenistku potkali. Nemoci, rozchody sportovní i osobní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že jeho největší předností je empatie, říká Petra Kvitová o svém kondičním kouči

„Teď se konečně vymotala ze všech svých problémů a strastí, které měla dlouhodobě. Pomalinku se to otáčí, je uvolněná a spokojená. Podle mě to je vidět i na kurtu,“ myslí si David Vydra, který se k tomu sám snaží přispět.

Z pozice kondičního kouče hlavně tím, že tenistce svými tréninky neublíží, protože právě to se některým předchůdcům, byť měli také ty nejlepší úmysly, pokaždé nedařilo.

„Myslím, že jeho největší předností je empatie. Opravdu na mě vidí, co kdy dát. Umí si s tím hodně hrát, což si myslím, že ho na té práci hrozně baví. Každý den je jiný a ne vždycky je trénink tak, jak se naplánuje. Myslím, že je hrozně důležité nenasazovat tréninky, které by toho tenistu zničily,“ líčí Petra Kvitová.

„Ona je takový ten typ, že nic neříká a to ani, když ji něco bolí. Moc nebrečí – v tomto je hodně silná,“ říká David Vydra.

Silná bude Petra Kvitová chtít určitě být i v osmifinále US Open, hodinu po půlnoci se na centrálním dvorci utká s Němkou Kerberovou.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme