Je to jedna z nejlepších hráček historie, říká o Sereně Williamsové Dánka Wozniacká

Není pochyb o tom, která tenistka je na světě momentálně nejlepší. Dvaatřicetiletá Američanka Serena Williamsová ovládla US Open v New Yorku a také v této sezoně nezůstane bez velkého titulu. Těch grandslamových ze dvouhry už má celkem 18.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová s pohárem za vítězství na US Open

Serena Williamsová s pohárem za vítězství na US Open | Zdroj: Reuters

Když Američanka Serena Williamsová stála po vítězném finále s Dánkou Caroline Wozniackou na kurtu, dělaly jí společnost i dvě někdejší šampionky, krajanky Chris Evertová a Martina Navrátilová.

Slavné tenistky, na které se prý jako malá dívala v televizi a nikdy v té době by ji nenapadlo, že s nimi bude jednou nějakým způsobem spojována. Všechny tři teď mají shodně 18 grandslamových titulů ze dvouhry a všechny patří k těm největším postavám tenisové historie, stejně jako Němka Steffi Grafová, která má singlových triumfů úplně nejvíc v profesionální éře - 22.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězka tenisového US Open Serena Willamsová obdivuje poraženou finalistku Caroline Wozniackou, že poběží maraton

Serena Williamsová má ale jasně největší úspěšnost z celé této party nejčastějších vítězek, ve finálových duelech na grandslamech prohrála jen čtyřikrát a v tomto nemá konkurenci. Ke smůle hráček současné generace, kterým v závěrečných fázích turnaje nedává moc šancí.

„Její výsledky a její kariéra mluví za všechno, 18 grandslamových titulů, je to jedna z největších hráček historie a je to opravdu výjimečná postava. Myslím, že když Serena hraje svou hru, tak my ostatní nemáme moc šancí," řekla poražená finalistka Dánka Caroline Woznická, která se ještě letos fanouškům v New Yorku při sportování představí.

Dánka Wozniacká poběží v New Yorku maraton

A bude to pro změnu disciplína, ve které by možná ona těžko hledala srovnatelnou soupeřku mezi tenistkami. Poběží maraton, čímž nadchla i svou přemožitelku Serenu Williamsovou.

„Napadlo mě, že je to skvělé. Myslím, že bych ji mohla stačit tak prvních pět kilometrů v nejlepším případě, maximálně. Nejsem běžec na dlouhé tratě, jsem určitě mnohem víc sprinter než vytrvalec. Když jsem vyrůstala, běhala jsem stovku. Ale nikdy ne čtyřstovku, takže tak. Myslím, že to zvládne dobře, pravidelně běhá a trénuje na to. Dělá to pro charitu, můžeme na tom vidět jen pozitiva. Je hezké sledovat, jak někdo přijímá nové výzvy a dělá to pro dobré věci."

Wozniacká věří, že se dostane na Turnaj mistryň

Carolinu Wozniackou teď ale ještě v ulicích New Yorku trénovat neuvidíte, prioritou je příprava na betonové turnaje v Asii, na kterých by si ráda pojistila účast na turnaji mistryň v Singapuru. „Plánuji, že bych hrála Singapur, stále v to doufám, takže bych pak měla být zpátky týden před maratonem, až skončí sezona."

To Serena Williamsová už si účast na turnaji mistryň zajistila ještě před finálovým zápasem US Open. Jako první ze všech ve své celkově spíše slabší sezoně. I to svědčí o tom, že v této době nemá mezi tenistkami konkurenci.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme