Je to nová role, nebudeme favority, ví kapitán tenistů Navrátil

Český daviscupový tým čeká o tomto víkendu sice ‚jen‘ zápas prvního kola, ovšem půjde o nejtěžší výzvu za několik posledních let. Bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka se v nadcházejícím duelu pokusí porazit Austrálii. V Ostravě, kde se bude od pátku do neděle hrát, už jsou oba týmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Navrátil, nehrající kapitán českého tenisového týmu

Jaroslav Navrátil, nehrající kapitán českého tenisového týmu | Foto: Pavel Lebeda - Česká sportovní

„Je to pro nás nová role. 6 let od utkání v Chile jsme se potkávali až na 2 výjimky dohromady. Skládání týmu pro mě až tak těžké nebylo, adeptů na Davis Cup tolik nemám,“ přiznává nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, že má z blížícího se souboje těžkou hlavu.

Zatímco v ženách by současný český tenis mohl sestavit hned dva špičkové týmy, tak v mužích zeje za Berdychem se Štěpánkem díra. Singlovou jedničkou bude v duelu s Austrálií nejspíš Lukáš Rosol. Čerstvý otec však vyhrál během prvních dvou měsíců této sezóny jediný zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český daviscupový tým v Ostravě sleduje reportér ČRo Radim Sajbot

Post dvojky pak připadne zřejmě Jiřímu Veselému. Jenže i on vypadl na posledních čtyřech turnajích vždy v 1. kole. A navíc v kariéře ještě nezažil, jak chutná daviscupový zápas o ostré body, tedy kdy není o celkovém vítězi rozhodnuto.

„Bude to určitě jiné. Ale důležitých zápasů mimo Davis Cup jsem už odehrál spoustu a nikdy jsem s nimi neměl problémy. Myslím, že nějaké zkušenosti na okruhu už mám,“ věří si Veselý.

„Určitě nebudeme favority, i když máme výhodu domácího prostředí a mohli jsme si zvolit povrch. Nebudu rozebírat žebříček, ale momentální kvalita je na australské straně,“ říká Jaroslav Navrátil.

Triumf pomohl Šafářové k žebříčkovému maximu, Berdych o jedno místo spadl

Číst článek

Tomáše Berdycha se nehrající kapitán na poslední chvíli přesvědčit nepokoušel. „S Tomášem jsem naposledy mluvil, když odjížděl na turnaj do Rotterdamu. Bavili jsme se spíš do budoucnosti, jestli vyhrajeme první kolo, nebo jestli se bude hrát baráž. Nezkoušel jsem ho přemlouvat.“

Radek Štěpánek, kterého stále trápí zraněné lýtko a soutěžní zápas nehrál víc než pět měsíců, se však nakonec v Ostravě objeví. Oslabenému týmu bude pomáhat alespoň mentálně.

„Přijede za námi. Od čtvrtka do neděle tu s námi bude, aby klukům případně poradil. Je vidět, že i když nebude reprezentovat, zájem mám. To jsem velice rád,“ uzavírá Jaroslav Navrátil, jehož současný tým tvoří ještě debutanti Adam Pavlásek a Jan Mertl.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme