Jeden z nejslavnějších tenisových trenérů Bollettieri fandí návratu Vaidišové

Na tenisovém US Open v New Yorku představil svou novou knihu, ale nejen kvůli tomu je teď nadšený. Jeden z nejslavnějších trenérů světa Nick Bollettieri má velkou radost z návratu někdejší české reprezentantky Nicole Vaidišové a v New Yorku tento hodně sledovaný comeback okomentoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hostem Pardubické juniorky byl slavný trenér Nick Bollettieri

Hostem Pardubické juniorky byl slavný trenér Nick Bollettieri | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

"Žije poblíž akademie, potkal jsem ji a stihl ji pozdravit, než jsem jel sem do New Yorku. Vypadala tak skvěle, že jsem se na ni chtěl podívat zblízka," říká zakladatel známé tenisové akademie na Floridě, třiaosmdesátiletý Nick Bollettieri.

Právě fyzická kondice a zdraví může hrát zásadní roli při návratu české reprezentantky na tour a slavný trenér soudí, že je dvojnásobná grandslamová semifinalistka fit. Takže má šanci uspět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jeden z nejslavnějších trenérů světa Nick Bollettieri má velkou radost z návratu někdejší české reprezentantky Nicole Vaidišové

"Především je na tom skvěle fyzicky. Za druhé je jí pětadvacet, pořád je ještě mladá. A za třetí, hraje moderním stylem. Nevrací balonky, ale je to ranařka. V minulosti měla úspěchy. A ať už to dopadne jakkoli, pro zbytek jejího života je velice důležité, že se vůbec pokouší vrátit," myslí si Nick Bollettieri, podle kterého by mohlo Nicole Vaidišovou mrzet, kdyby se o to aspoň nepokusila.


Podle Bollettieriho udělá Vaidošvá comebackem dobře nejen pro sebe

"Kdyby to nezkusila, ve čtyřiceti nebo pětačtyřiceti letech by jí to stále strašilo v hlavě. Třeba se vrátí a natluče si. To je OK! Ale zkusila to. Koukněte na Lučičovou. Je jí 33 let. Vezměte si, čím si musela projít. Ale vrátila se."

"Podle mě by se Nicole mohla stát vzorem. Může ovlivnit další. Ukáže klukům a holkám, že i v těch nejtěžších časech se můžou vzpamatovat a pokusit se o cokoliv znovu."

Tak vysvětluje Nick Bollettieri, proč teď bude tolik držet palce návratu české tenistky, která právě ve známé akademii dříve trénovala.

"I v minulosti jsem byl na její straně. Její táta je skvělý, žijí kousek od nás. Nicole udělá comebackem hodně pro sebe a taky pro zbytek světa."

Nick Bollettieri připomíná důležitou postavu v kariéře české tenistky, nevlastního otece Nicole Vaidišové Aleše Kodata. Jakmile se totiž oba před časem rozešli, začalo to jít s kariérou bývalé sedmé hráčky světa z kopce, takže může být pro návrat klíčové, že k sobě opět našli cestu a trénují spolu.

Slavný trenér Nick Bollettieri | Foto: Jaroslav Plašil

Nový začátek na turnaji v Alburquerque

"Neznám podrobnosti, ale vím, že její táta tenisu rozumí. Neviděl jsem ji teď hrát. Ale to nebyla nějaká vločka. Bylo to eso. Nebabrejme se v tom, co bylo. Vždyť to, že se vrací, může být báječné pro celý svět. Později se může vdát, mít děti a dělat cokoliv, když se pokusila o návrat."

První zprávu o návratu Nicole Vaidišové dostane Nick Bollettieri společně s fanoušky v půlce září, kdy se česká tenistka představí na turnaji ITF v Alburquerque na jihozápadě Spojených států.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme