Jedno z největších vítězství kariéry, hlásí po postupu do osmifinále AO Strýcová

Na Australian Open od sebe neměla velká očekávání. Také kvůli losu, který ji do cesty postavil hodně těžké soupeřky. Jenže tenistka Barbora Strýcová si s nimi zatím pokaždé věděla rady. Teď naposledy senzačně porazila Španělku Garbině Muguruzaovou 6:3, 6:2 a vůbec poprvé v kariéře postoupila v Melbourne do osmifinále ženské dvouhry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová porazila Muguruzaovou a zahraje si osmifinále Australian Open

Barbora Strýcová porazila Muguruzaovou a zahraje si osmifinále Australian Open | Zdroj: Reuters

Barbora Strýcová se se svým týmem zdraví tak jako fotbalisté v oblíbeném filmu či seriálu 'Okresní přebor', ale sama teď hraje v Melbourne mnohem vyšší soutěž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro takové zápasy hraju tenis, říkala po postupu do osmifinále Australian Open Barbora Strýcová

Možná nejvyšší jakou na Australian Open jako dospělá tenistka zažila. Hned na úvod porazila nasazenou soupeřku Garciaovou, teď ve třetím kole jednu z největších favoritek na titul Španělku Muguruzaovou.

„Je to jedno z mých největších vítězství. Kdyby mi toto někdo řekl před turnajem, tak mu nebudu věřit. Je to jako sen,“ prohlásila po utkání šťastná Barbora Strýcová.

Vždyť ještě před turnajem necítila, že by měla kdovíjakou formu. Přiznává ale, že ji moc pomohl fedcupový titul v Praze, ke kterému na podzim v závěrečném deblu výrazně přispěla.

Strýcová prošla na AO do osmifinále, Allertová, Plíšková a také Rosol vypadli

Číst článek

„Fed Cup mi určitě pomohl ve spoustě věcí. Díky tomu můžu hrát takové velké zápasy a zároveň to zvládat v hlavě. Navíc jsem na sobě hodně v prosinci pracovala, hlavně na kondici. Museli jsme všechno namačkat to třech týdnů, neměli jsme moc času a příliš jsem si neodpočinula. Rozpoložení před turnajem nebylo nic moc, ale pak jsem si řekla, že vlastně o nic nejde. V Rod Laver aréně jsem se cítila velmi dobře. Pro takové zápasy hraju tenis,“ řekla česká hráčka.

Nyní se minimálně ještě jednou před plným hledištěm představí. Pozdraví svůj realizační tým a opět půjde hrát tu nejvyšší ligu. Znovu proti jedné z velkých favoritek - Bělorusce Azarenkové.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme