Jiří Veselý v souboji daviscupových kolegů pokořil Lukáše Rosola

Tenista Jiří Veselý zdolal na turnaji v Rotterdamu svého krajana a zkušenějšího kolegu z bojů o Davis Cup Lukáše Rosola 6:4 a 6:2 a postoupil do druhého kola. Veselý se tak na čtvrtý pokus dočkal prvního zápasového vítězství na okruhu ATP poté, co před tím v Aucklandu, na Australian Open a v Sofii pokaždé vypadl v úvodním kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý postoupil v Bukurešti do finále

Jiří Veselý postoupil v Bukurešti do finále | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Pro dvaadvacetiletého Jiřího Veselého to bylo druhé měření sil s Lukášem Rosolem v rámci turnajů ATP a i tentokrát z jejich souboje vyšel jako vítěz.

Hráč, kterému patří na žebříčku ATP 51. pozice, porazil o čtyři příčky výše postaveného Rosola poměrně přesvědčivě, když k zisku dvou sad potřeboval necelých 80 minut.

Průběh zápasu zaznačil již samotný úvod, během kterého Rosol ztratil podání, přičemž se tato skutečnost pro vývoj prvního dějství ukázala jako klíčová.

Také v druhé sadě se lépe dařilo Veselému, který svého soupeře dokázal připravit o dva servisy a poměrně s přehledem dokráčel k prvnímu letošnímu vítězství na okruhu ATP.

Ve druhém kole českého hráče čeká buď Španěl Bautista, nebo Portugalec Sousa.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1,722.820 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Veselý - Rosol (oba ČR) 6:4, 6:2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme