Jsem na sebe pyšná, prohlásila po výhře nad Mladenovicovou Karolína Plíšková

Moc nechybělo a sehrála nejdelší zápas v historii Fed Cupu. I tak ale strávila na kurtu skoro čtyři hodiny, než svou úvodní soupeřku porazila. Tenistka Karolína Plíšková udolala v zahajovacím duelu finále ve francouzském Štrasburku domácí Mladenovicovou a i díky tomu má Česko stále reálnou šanci získat třetí týmový titul v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková slaví vítězství nad Kristinou Mladenovicovou

Karolína Plíšková slaví vítězství nad Kristinou Mladenovicovou | Zdroj: ČTK

Tři hodiny a 48 minut trvalo, než si hráčky podaly ruce u sítě. Obě sází na agresivní rychlou hru, a že budou právě ony dvě atakovat o devět minut delší rekord ve fedcupových zápasech, na to by asi před utkáním nepomyslely.

„Byla to úleva, když zkazila poslední balon. Některé zápasy jsou ztracené, nebo jsem taková v depresi, ale tady jsem stále věřila, že vyhraji. Měla jsem pocit, že jsem lepší a že to kontroluji. I když ne vždy jsem to kontrolovala. Přišlo mi, že dostanu šanci a nakonec udělala pár chyb. Byla jsem úplně v pohodě a nevadilo by mi pokračovat i dále. Byla jsem ale ráda, že to skončilo,“ popsala Plíšková své pocity.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byla to úleva, když zkazila poslední balon, prohlásila po vítězství ve fedcupovém finále nad Mladenovicovou Karolína Plíšková

Ta přitom už v neděli může bojovat o další bod. Nemusí to ale být jednoduché, vždyť výsledek 6:3,4:6 a 16:14 odpovídá počtem gemů regulérnímu pětisetovému zápasu, které hrají na grandslamech nebo v týmové soutěži tenisté muži.

„Jsem na sebe pyšná. Musím to říct, i když jsem to nikdy neřekla,“ přiznala po zápase Plíšková.

Kvitová druhý bod nepřidala

„Jsem ráda, že to urvala. Byl to strašně náročný zápas a zvládla to dobře,“ vysekla své reprezentační spoluhráčce poklonu Petra Kvitová. Ona sama tak dlouhý duel nehrála, domácí jedničce Garciové podlehla 6:7, 3:6.

„Šla si prostě za tím a za to jí dávám kredit. Přišlo mi, že hraje jakoby v zóně, což znám. Mě to ale nepotkalo,“ uvedla po prohře Kvitová.

„Asi to bylo blíž k 0:2 než k 2:0, takže stav 1:1 je dobrý,“ dodal fedcupový kapitán Petr Pála

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme