Jsem na vlně a daří se údery, které jindy nejdou, usmívá se Lucie Šafářová

Český tenis bude mít v Paříži zastoupení ve finále ženského deblu. Zahrají si o něj totiž Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká s česko-americkou dvojicí Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se na French Open zahraje semifinále ve dvouhře i čtyřhře

Lucie Šafářová se na French Open zahraje semifinále ve dvouhře i čtyřhře | Zdroj: Reuters

Vítězky z Australian Open na dvorcích Rolanda Garrose vyřadily turnajové jedničky Indku Soňju Mirzaovou a Švýcarku s československým původem Martinu Hingisovou.

Po vítězném zápase na sebe z legrace naskočily, jako to běžně dělávají američtí bratři Bryanovi. A to zněl úkol jasně.

„Hlavně se při tomhle nezranit. Ale to jsou jenom takové srandy,“ usmívala se Lucie Šafářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová postoupila na French Open do semifinále dvouhry i čtyřhry. V něm nastoupí proti fedcupovým spoluhráčkám Hlaváčkové s Hradeckou.

Plán hlavně se nezranit vyšel, a také ušetřit síly, protože se hrály jen dva sety. Takže si teď může vzít jen to dobré do semifinále ženské dvouhry včetně skvělé nálady, kterou vedle americké spoluhráčky Bethanie Mattekové-Sandsové během turnajů má.

„Naštěstí jsme nehrály žádný dlouhý maraton.“ Že by svůj deblový zápas Lucie Šafářová kvůli singlovým prioritám obětovala, o tom i kvůli kamarádce ani neuvažovala. Je zdravá, takže ani nemá důvod se šetřit.

A nakonec, sama ví, že za současné singlové úspěchy může tak trochu i vydařená čtyřhra. Když totiž nečekaně prohrála na začátku sezony hned v prvním kole ženské dvouhry Australian Open, byla hodně zklamaná.

Ale přišel titul s Bethanií Mattekovou na stejném místě a s ním velké psychické povzbuzení do zbytku roku.

V semifinále ženské čtyřhry nastoupí na French Open tři české tenistky

Číst článek

„Vítězství v deblu mě hodně zvedlo a namotivovalo. Pak se mi hrálo výborně v Antverpách, Dubaji i Dauhá. Vyhrát první grandslam v deblu je krásný,“ říká Lucie Šafářová a platí to také obráceně. Tím, že teď hraje v Paříži dobře ve dvouhře, přenáší si psychickou pohodu také do deblu.

„Když jsem na vlně, tak se mi daří údery, které by jindy nešly. Bethanie je navíc energická a pozabíjí si to na síti. Pak je to ideální.“

Teď se bude snažit Lucie Šafářová co nejlépe naladit na semifinále ženské dvouhry s Aňou Ivanovićovou, ponoří se do ledové lázně a také si asi pustí dobrý film.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme